Toneelvereniging Simplonia speelt Mie Tarzan joe Jantje

0
603

logo-simplonia.jpgToneelvereniging “Simplonia” uit Westerhaar speelt op vrijdag 9, zaterdag 10 en zaterdag 17 november het blijspel ‘Mie Tarzan joe Jantje’; een toneelstuk in drie bedrijven, geschreven door Erich Koch en bewerkt door Ben ten Velde. Ze spelen in het verenigingsgebouw (Hervormd Centrum) aan de Hoofdweg en alle avonden beginnen om 19.30 uur.

Korte inhoud:
Boer Lubbert Jalving (Gerrit Teunis), niet gek op werk en een liefhebber van een stevig glas bier zit graag in ’t café. Zeker nou sinds kort de mooie Marina achter de tap staat. Hij hoopt met haar aan te pappen door een toneelstuk in het dialect op te voeren: Tarzan op de brink. Hij speelt zelf natuurlijk de rol van Tarzan en Marina wordt Jane, ofwel Jantje. Bertha (Metje Schutte-de Jager) zijn goedgebekte vrouw komt echter achter zijn plannen en gaat in de aanval. Zij krijgt hulp van haar inwonende zus Hilde (Marie Niks), een oude vrijster.

Introductie scheiding

Lubbert heeft een gruwelijke hekel aan zijn schoonzuster Hilde want die stookt zijn vrouw constant tegen hem op. Lubbert probeert Hilde dan ook met behulp van zijn kameraad Job (Erik Lamberink) aan de man te brengen. Dochter Grietje (Helma Schepers) is een raar type en moet niets hebben van slappelingen, maar vreemd genoeg blijkt moederskindje Henkie (Roy Alberts) een uitzondering te zijn. Alberdina (Alie Klinkien), de huishoudster van meneer Pastoor houdt alles en iedereen in de gaten. Dat de dingen daarbij verkeerd kunnen gaan ondervindt Sietze (Jan Bove), de oud ijzerboer. Het is een prachtig blijspel waarin van alles gebeurt en het beloofd dan ook weer een echt ouderwets avondje lachen te worden.

 

De toneelvereniging wordt bijgestaan door regisseur Jannie ter Braak, souffleur Metje Schutte- Keuken, de grimeurs Martin en Maaike Santman en door regelaar Margreet de Jager.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier