Toneelclub uit Westerhaar op de Planken

0
1520

img_8277_1024x768_1024WESTERHAAR – De toneel vereniging Simplonia uit Westerhaar zal op vrijdag 7, zaterdag 8 en zaterdag 15 november met het blijspel “Duel der vrouwen komen. Het stuk is door Huib Drukker en Bern Grombold geschreven en de voorstellingen in het verenging gebouw aan de Hoofdweg, beginnen op 19.30 uur.

Nadat voor enkele jaren terug de vrouw van Johan Lighthart is komen te overlijden heeft de baas des huizes het niet gemakkelijker op gekregen. Samen met zijn zoon Thijs moet hij, naast het vele werk op een drukke boerderij, nu ook al het huishouden doen. Vandaar dat beiden het erover eens zijn dat er maar weer eens een vrouw over de vloer moet komen. Maar van trouwen of hertrouwen willen geen van beide heren weten. Bij hun buurman Krelis ziet er op de boerderij al niet beter uit. Hij zit namelijk opgescheept met een werkschuwe zoon die bij de familie Lighthart kind aan huis is en regelmatig zijn roes daar komt uitslapen.

Zodoende komt Johan met een list die uiteindelijk zal uitmonden in een weddenschap tussen hem en Thijs. Om dit alles goed te laten verlopen moet er een notaris aan te pas komen met als inzet boerderij met het vee. De weddenschap ingaan als er op proef een moeder en dochter over de vloer komen. Op het beslissende moment blijkt dat beide partijen een eigen koppel heeft geregeld. De proefperiode moet uit gaan maken wie het best voor het huishouden zal zorgen. Dit alles beloofd dan ook weer een dol en dwaze voorstelling te gaan worden.

De moeders willen uiteindelijk dan ook maar één ding. Hun dochters aan de man gaan brengen. Op deze manier zal het weer een dolle boel worden tussen de acteurs Johan (Marinus ter Braak), Thijs (Erik Lamberink), Krelis (Gerrit Teunis), Roel (Roy Alberts), Pluis (Gert Ballast) Ien (Metje Schutte-de Jager) Cecillia (Margreet de Jager) Gusta (Alie Klinkien) Debby (Marie Niks). De regie is in handen van Jannie ter Braak en Metje Schutte-Keuken zal iedereen bijstaan als souffleur. Martin en Maaike Santman zullen zorg dragen voor de schmink en Henk Verra en Guni Ekkel worden als regelaars ingezet.(Koerier)

Om vast in de stemming te komen, kunt u het toneelstuk van vorig jaar bekijken in het videoalbum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier