Tom Olthof gekozen tot Kinderdichter van Twenterand 2013

0
498

Op de landelijke gedichtendag, 31 januari 2013 werd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar de finale gehouden van de gedichtenwedstrijd van de gemeente Twenterand. Deze wedstrijd werd voor de negende keer georganiseerd door de bibliotheken van Twenterand.
Het werd een spannende strijd tussen de 16 genomineerde dichters van de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar deden er 10 basisscholen mee met 16 groepen, De bibliotheek selecteerde uit ruim 350 gedichten de genomineerden.

Introductie scheiding

Na een spannende finale maakte de jury, bestaande uit Piet Vogelaar (Stichting Twenterand Cultuur), dorpsdichter Jan Lindenhovius en Marieke Stegeman (bibliotheek Twenterand), bekend wie zich een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand 2013” mag noemen.
De eerste prijs ging naar Tom Olthof, leerling van groep 5 van de Willibrordusschool in Vroomshoop. De jury was erg onder de indruk van de leuke rap die hij op een enthousiaste manier bracht.

Hij won met de rap:

Rap is taal
Jouw verhaal
Mijn verhaal
Op muziek allemaal.
’t Is uniek
Weet je wel.

Op de beat
Op straat
Op school

En als je op
hip-hop
zit te dansen
denk dan eens na
zoek dan een beat
en maak dan muziek.

Tijdens de gedichtenwedstrijd nam Jan Lindenhovius afscheid als dorpsdichter met een speciaal voor deze gedichtendag geschreven gedicht, met als thema Muziek.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier