Toch spelen nabij N36, hertenkamp verhuist

0
857

WESTERHAAR – Ondanks fel protest tijdens de onlangs gehouden inloopavond houdt het college van B & W in het KOP Westerhaar vast om een deel van de zone langs de N36 een nieuwe groen-invulling te geven.
De bewoners zijn van mening dat er straks, in tegenstelling tot nu, geen sociale controle meer is op het spelen van de kinderen.De nieuwe plannen betekenen een eind aan de `rommelzone`, een verbeterde aanzien vanaf de N36 en voor meer inwoners een goed `uitloopgebied`.
Veel groen, water (vijver), trapveld en hertenkamp kunnen hier plaats krijgen.
De KOP-stuurgroep wil dit gebied robuuster maken.Verder wil men de bebouwing op het hertenkamp en Rozenstraat minder intensief maken. Ook wil men meer de groene kwaliteiten én de speelgelegenheden voor de kleine jeugd behouden op de huidige plek.
Op het terrein van het hertenkamp is extensieve woningbouw voorzien. Men voelt er niets voor om het hertenkamp te behouden, want woningbouw hier betekent een positieve bijdrage aan de exploitatie.
Met het KernOntwikkelingsPlan Westerhaar is een bedrag van 50 miljoen euro gemoeid. De Woning-stichting Vriezenveen/Westerhaar betaalt 54% en de gemeente Twenterand 46% van de kosten.Naast nieuwe woningen worden in het KOP ook zaken meegenomen als sportstimulering, buurtpreventie-programma`s, jongerenvoorzieningen en brede schoolconcept. dinsdagavond debatteert de raad over de laatste plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier