Tiende Twenteranddictee in de raadzaal van het gemeentehuis.

0
680

Op dinsdag 20 november vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de tiende editie van het Twenteranddictee plaats. Het Twenteranddictee wordt georganiseerd door de Bibliotheek Twenterand in samenwerking met de Stichting Twenterand Cultuur en de gemeente.

Dictee voor de basisschool
Vanaf 16.00 uur zijn het de leerlingen uit groep 7 en 8 die zich gaan buigen over een dictee, dat weer gemaakt is door leraar van het Noordik, Gerrit Lemans. Hij zal het dictee ook voorlezen. Om 17.15 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van 2012. De presentatie is deze middag in handen van Marina Arbouw. De eerste twee winnaars van het dictee gaan door voor het provinciale Junior Dictee, dat gehouden wordt in april, in het Zinnin theater in Nijverdal

Introductie scheiding

 

Dictee voor volwassenen
Het dictee voor volwassenen is gemaakt en wordt voorgelezen door oud-docent Nederlands van het Noordik Almelo, Pim Koppies. De presentatie van de avondeditie wordt weer gedaan door Marcel van Dijk van onder meer Delta FM.
Ongeveer twintig Twenteranders gaan op voor de titel ‘Beste Speller van Twenterand’. Deelnemers zijn de taalliefhebbers die zich gekwalificeerd hebben via het dictee in de media, leerlingen van het VMBO- Vriezenveen en twee groepen uit Twenterand. De groep ‘Kerkelijke Gemeenschap’ heeft vorig jaar voor de tweede keer de Wisseltrofee Twenteranddictee gewonnen en is daarmee ‘uitgespeeld’. Volgens de regels mag deze wisseltrofee maximaal twee keer achtereen gewonnen worden. De strijd is weer open en dit jaar strijdt de sparringpartner van de vorige winnaar, de groep Mijande Wonen, tegen de nieuwe groep ‘Historisch Museum Vriezenveen’.
Iedereen in deze groep speelt overigens ook individueel mee om de titel ‘Beste Speller van Twenterand’ binnen te halen.
Om 20.00 uur begint het dictee en om ongeveer 21.30 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van het tiende Twenteranddictee. Daarna kunnen de winnaars, verliezers en supporters nog even napraten over het dictee.
Natuurlijk is er iets te drinken en te eten.
Er is een optreden van saxofonist Bram Boesschen Hospers.

Thuis meedoen: DeltaFM
Iedere Twenterander kan wederom thuis meedoen met het dictee. Vanaf 20.00 uur wordt het dictee live uitgezonden door DeltaFM. Om 22.00 uur als de uitslag bekend is, staat het dictee een uur lang op de kabelkrant, zodat iedereen zijn eigen dictee kan corrigeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier