Tiende overwinning op rij voor SDO

0
646

logo-korfbal.jpgNa de gewonnen wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Melynas, speelde SDO haar tweede thuiswedstrijd binnen een week. De Hazenkamp, ‘rode lantaarn drager’ van de competitie, kwam op bezoek. De vorige ontmoeting werd in Nijmegen gewonnen door SDO met 10-21.

De eerste aanval van SDO leverde veel kansen op maar geen doelpunt. Niet veel later was het wel raak voor SDO, er werd gescoord vanuit een afstandsschot. Niet veel later wisten ook de gasten de korf te vinden, 1-1. SDO, de koploper van de competitie, speelde rommelig en wist daardoor niet echt los te komen van de bezoekers. Na een kwartier was het 5-3. Vanaf dat moment liep de thuisploeg weg bij De Hazenkamp, ook al speelde de ploeg niet goed. Het werd 8-3. De Hazenkamp liet zich niet uit het veld slaan en knokte zich nog voor rust terug tot 8-6. Met deze stand gingen de ploegen rusten.

Na rust probeerde SDO beter te gaan spelen dan in de eerste helft. Het spel verbeterde niet echt, toch vergrootte de ploeg het gat naar 12-6. De Hazenkamp kon hier weinig tegenover zetten. Hierdoor kwam SDO niet meer in de problemen. Zo wisten de Tukkers zonder goed te spelen de wedstrijd redelijk eenvoudig te winnen. Einduitslag SDO – De Hazenkamp 18-9.
SDO kan de komende weken het kampioenschap binnen halen, mits het haar eigen wedstrijden blijft winnen. De eerste volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag in Lochem tegen 1 van de concurrenten, ’t Overschotje. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ‘De Beemd’ en begint om 16:15 uur.