Thuisbezorgen reisdocumenten blijvende service in Twenterand

0
1417

 

Het thuisbezorgen van reisdocumenten in de gemeente Twenterand blijft ook in de toekomst mogelijk. Dat heeft het College van burgemeester en wethouders besloten na een proefperiode van twee jaar. “De service blijkt in een behoefte te voorzien en daarom hebben we als College besloten om dit structureel te maken,” aldus burgemeester Van der Kolk. In 2017 en 2018 is proefgedraaid met deze vorm van dienstverlening.

Tegen betaling van een bedrag van € 4,95 kunnen de inwoners van Twenterand hun aangevraagd reisdocument (paspoort en identiteitskaart) op ieder gewenst woon- of werkadres in Nederland laten bezorgen. De bezorging vindt plaats door de AMP groep. Dit bedrijf is gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging en voldoet aan alle privacy verplichtingen van de AVG.

Voor iedereen
Uit de evaluatie blijkt dat vooral inwoners met een lichamelijke beperking en ouderen er gebruik van maken. “Maar het is gewoon makkelijk voor iedereen,” aldus de burgemeester. “Ik kan mij bijvoorbeeld goed voorstellen, dat je je reisdocument op je werk laat bezorgen, zodat je geen vrij hoeft te nemen om daarvoor naar het gemeentehuis te komen.”

Thuisbezorgen kan van maandag tot en met vrijdag van 8:00 – 22:00 uur en op zaterdag van 8:00 – 17:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier