Thijs Jansen Overijssels kampioen dammen bij de Welpen!

0
1575

logo-WvM.jpgIn de kerstvakantie is traditiegetrouw het Overijssels kampioenschap dammen bij de jeugd gespeeld in het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort. Dit jaar had Witte van Moort een afvaardiging van 3 spelers.
Vanwege de geringe provinciale aanmelding werd er eerst in gecombineerde poules gespeeld. Om die reden zat Thijs Jansen eerst in een poule met welpen en pupillen. Thijs had een goede vorm te pakken want hij wist zelfs van paar pupillen punten af te pakken en verder van alle welpen te winnen. Broer Niek Jansen zat ook bij Thijs in de poule, Niek is dit jaar eerstejaars pupil. In de ochtendronde wist hij al zijn partijen te winnen. Een goede opmaak naar een goed resultaat. Rich van Lenthe deed ook mee namens Damclub Witte van Moort. Dit was zijn eerste damtoernooi. Rich had in de ochtendronde een zware poule aangezien hij bij de oudste deelnemers werd ingedeeld. Hij speelde echter goede partijen en wist vijf punten te halen.
’s Middags werden de finalepoules gespeeld. Bij de pupillen werd Rich na een goed toernooi gedeeld vierde van Overijssel, voor een eerste toernooi kan hij terugkijken op een goed toernooi! Niek had het wat zwaarder in de middag ronde. Nadat hij de barrage nipt verloor van Samantha van Regterschot eindigde hij op een de derde plek! Bij de Welpen was Thijs na de ochtendronde favoriet voor de titel. En dat maakte hij ’s middags ook waar. Hij wist ’s middags alle partijen te winnen wat hem de titel Overijssels Kampioen oplevert en daarnaast deelname aan het Nederlands kampioenschap Sneldammen in juni!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier