Thema duurzaamheid met: tentoonstelling, Repair café en workshop techniek huis

0
634

In de bibliotheek in Westerhaar draait het deze maand om het thema duurzaamheid. Er is een tentoonstelling van Repair Café Nederland te zien met de naam “Mooi Stuk”.  Het lokale Repair Café draait al weer op volle toeren en hiervan wordt veel gebruik gemaakt. Want zeg nou zelf: weggooien is toch zonde als het nog gerepareerd kan worden? Ook voor de jeugd is er een hele gave workshop onder begeleiding van een coach van Tetem:

Dura Vermeers Techniek Huis
Zet je eigen huis in elkaar en plaats zonnecellen op het dak die je door middel van geleidende tape verbindt met de LED-lampjes die je aan de plafonds hebt bevestigd. Zet je het huis in de zon, dan gaan de lampen branden. Aan jou de taak als echte bouwer om het Techniek huis op de juiste manier in elkaar te zetten en het licht aan te doen!

Het Dura Vermeers Techniek huis bestaat uit prefab onderdelen. Prefabricage is een proces in de bouw waarbij materialen vooraf in een fabriek of werkplaats tot elementen worden gemaakt, waarna deze naar de bouw worden getransporteerd en worden verwerkt.

Dit is dus ook gebeurt voor het Techniek huis. Alle wanden, vloeren/plafonds en de daken zijn in het MaakMeeLab in Tetem uitgesneden met behulp van een lasercutter en worden nu door jou op de juiste manier opgebouwd.

Bijna alle nieuwe huizen krijgen al standaard zonnepanelen op het dak, zo ook dit Techniek huis. 

Doe je mee met deze superleuke en uitdagende workshop? Bestel dan snel je gratis ticket via onzewebsite: https://www.bibliotheektwenterand.nl/agenda/156-dura-vermeers-techniek-huis
Er is een coach van Tetem aanwezig om alles uit te leggen en te  helpen.

Datum: vrijdag 26 november
Aanvang: 14.30 tot 16.30 uur
Waar: Kulturhus ‘De Klaampe’ Westerhaar

Leeftijd: 9 – 14 jaar

Repair Café: vrijdag 26 november van 13.00 – 16.00 uur
Tentoonstelling: de hele maand tijdens openingsuren van de bibliotheek Twenterand in Westerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier