The Marshalls bij Bar 65

0
1201

marshalls0003_640x480_400Twenterand - Ze komen er graag, maar zijn eigenlijk slechts een paar malen per jaar live in Twenterand te zien en vooral te horen: de Haaksbergse rockformatie The Marshalls waar de (ex)Westerhaarder Jan Colijn ook in speelt. ,,Gelukkig vanwege een luxeprobleem”, aldus gitarist Rob Wielens. ,,Omdat we nu eenmaal een rijkelijk gevulde agenda hebben. Al neemt dat niet weg dat we graag in Twenterand spelen.” The Marshalls treedt zaterdag 20 september op in Discobar 65 in Vriezenveen.

Het betekent enigszins een hernieuwde kennismaking. De band komt namelijk in een gewijzigde samenstelling. ,,We hebben sinds enige tijd een nieuwe gitarist.”
De band was al een tijdje op zoek naar een vervanger voor Bob Roos, een van de oprichters, het vanwege zijn drukke baan voor gezien moest houden. Rob Wielens: ,,We kregen reacties vanuit het hele land. Gitaristen waren zelfs bereid om vanuit Veghel en Schiedam naar de Achterhoek te reizen voor de wekelijkse repetitie. Maar in onze ogen werkt dat niet. Op de langere termijn is dat gedoemd te mislukken. En er waren zelfs beroepsjongens bij die solliciteerden. Muziek is voor ons echter louter een hobby. We verdienen er geen cent mee. Dus dat was ook geen reële optie.”
Maar alles kwam toch nog goed. ,,We hadden een tijdje geleden een optreden tijdens een festival. Bij een van die andere bands zagen we Harm Dinkla in actie. We hebben hem meteen gepolst. Alles ging gelukkig in goed overleg met de band waarin hij toen speelde. Nee, auditie doen was niet meer nodig. We hadden allang gezien dat hij een goede gitarist is. En, onontbeerlijk voor een hobbyband als de onze, hij past perfect binnen de groep.”
The Marshalls hebben louter rockklassiekers op het repertoire staan. Nummers van onder meer Queen, Status Quo, Led Zeppelin, Black Sabbath, Tina Turner en uiteraard AC/DC. ,,Dat is in de loop der jaren toch een beetje ons handelsmerk geworden”, vult drummer Angelo Salvatori aan. ,,Vooral vanwege de stem van Gerard, onze zanger. Zijn stem lijkt soms griezelig veel op die van Bon Scott, de helaas veel te vroeg overleden zanger van deze Australische hardrockband.”
(foto Stefan Schipper met aan de linkerkant Westerhaarder-Jan Colijn)  )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier