Teleurstellende middag voor Voorwaarts

0
876

zelosvoorwaarts.jpgTrainer Beverdam was weer terug van zijn reis naar Korea en kon deze week samen met zijn staf nadenken over de problemen van de afgelopen weken met als moeilijkste opgave wie op doel te zetten deze week. Maar liefst 6 keepers zijn geblesseerd en alle mogelijkheden werden doorgesproken. Uiteindelijk moest Richard Peters zijn keepers attributen weer onder uit de kast zoeken en donderdagavond mee trainen. Dat Richard kan keepen is geen vraag, dat weet iedereen dus dat mag nooit het excuus zijn voor wat er dan ook mag gebeuren deze wedstrijd.
Om 3 uur begon de wedstrijd en beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. Aal in de 1ste minuut kwam er aan beide kanten al een kans maar zowel Zelos als Voorwaarts wisten hem niet te verzilveren. In de daarop volgende minuten probeerde Voorwaarts iets te forceren. Het resulteerde in de 5de minuut in de 1ste 100% kans. Een goede voorzet van Jordy Niks werd door Gert Dogger hoog over geschoten. Voorwaarts maakte goed gebruik van de vleugels en bleef gevaarlijk. In de 11de minuut schoot Jordy Niks de bal op de lat maar Zelos houd stand en de 0-0 stond nog steeds op het bord.

Zelos werd in deze fase overklast maar gaf geen krimp. In de 13de minuut moest het toch toezien dat Gert Dogger met een mooie steek pass weg werd gestuurd en de bal mooi kruislinks in kon schieten, de 0 – 1 was een feit. Vanaf de aftrap werd Zelos direct gevaarlijk. De spots werd vrij gespeeld en ging vrij richting doelman Peters die goed redde. De opgepikte bal werd aan de zijkant opnieuw voorgezet en de opkomende middenvelder tikte de bal binnen. De scheidsrechter floot voor een doelpunt zonder eerst naar de grensrechter van Voorwaarts te kijken. Deze stond resoluut met de vlag omhoog. De goed leidende scheidsrechter ging verhaal halen en besefte dat hij de keeper van Voorwaarts zich voor de situatie bevond en het inderdaad buitenspel was en keurde het doelpunt alsnog af. Dit was het moment dat Zelos blijkbaar nodig had. De ploeg deed er een schepje bij en joeg Voorwaarts op en er werden veel fouten gemaakt waar Zelos van profiteerde. Ondanks de reddingen van Richard Peters werd de druk steeds groter. Een bal op de lat was een voorbode en in de 26e minuut was het wel raak. Voorwaarts speelde fut- en inspiratie loos, zo leek het en Zelos kreeg kans op kans in deze fase. De spits van Zelos die deze middag veel te veel ruimte kreeg lobde de bal over de keeper en noteerde de 1-1. In 35ste minuut liep wederom de handige spits weg van de verdediging van voorwaarts en met veel te veel vrijheid kon hij simpel de 2 – 1 aantekenen. Tot de rust gebeurde er niet veel meer. Beide teams kregen nog kleine kansen meer de ruststand bleef 2 – 1.
Na de rust kwam Voorwaarts goed uit de kleedkamer. Ze begonnen fel aan de 2de helft en de duels werden gewonnen maar van echte kansen was geen sprake. Zelos wachtte rustig af tot de storm was geluwd. Het duurde tot de 65ste minuut voordat Voorwaarts de 1ste kans kreeg echter de bal ging net voorlangs. Dit beeld bleef in de 2de helft zo. Voorwaarts probeerde wel maar kon niet echt en Zelos wachtte af en bleef loeren op de counter. In de 91e minuut werd de wedstrijd beslist door een goede aanval. Ook nu weer werd de spits veel te veel ruimte gegeven en hij scoorde simpel zijn 3e van de middag. De wedstrijd was gelopen, Voorwaarts kreeg nog wel kansjes maar het geloof was weg. Zuur voor de 42 jarige Richard Peters die met een groot hart voor Voorwaarts zijn doel verdedigde. Aan hem heeft het niet gelegen, de andere spelers waren allen ondermaats.
Opstelling Voorwaarts: Richard Paters, Bjorn Wessels, Rene Nijhof (Tom Meier), Rutger Slot, Lars Bove, Bernd Bove, Mark Smelt, Wout Roelofs, Michel Lensen (Tim Harms), Gert Dogger (Timo ter Braak) en Jordy Niks