Teleurstellend gelijkspel eerste team

0
693

In de tweede speelronde van de nationale clubcompetitie kwam het tweede team van Van Stigt Thans op bezoek. Blikvangers van dit team zijn de drie sterke Afrikaanse spelers die makkelijk in het eerste team van de Schiedammers zouden meekunnen. Het leek van te voren vooral zaak om niet van deze spelers te verliezen en op de andere borden kansen te creeëren.

De wedstrijd ging daverend van start via een winstpartij van Martijn de Leeuw. Tegenstander Geert Prinsen dacht nog wel even een wachtzet te kunnen doen alvorens een afruil te nemen, maar met een twee om vier toonde De Leeuw hardhandig zijn ongelijk aan.

Met de voorsprong was het vooral belangrijk om niet te verliezen en dat ging lange tijd goed. Jan van Dijk dacht in een leuk opgezette partij zelfs naar de winst te bewegen tegen Christian Niami maar merkte net op tijd het grote lek in de winstgang op. Er was toen geen weg meer terug maar in het eindspel met twee schijven minder wist Van Dijk nog juist remise te halen. Peter Hoopman voegde in een degelijke pot met Ton Burgerhout ook een punt toe aan het totaal. Thijs van den Broek wist met een opvallende opzet de sterke Kameroener Thomy Mbongo van scoren af te houden: ook hier remise. Hoewel hij wel de gewenste spanningen op het bord kreeg wist Bert Aalberts zich niet te ontdoen van de goed spelende Walter Thoen: remise. Gil Salomé had een goede drukpartij tegen Peter van der Stap maar laatstgenoemde hield het hoofd voldoende koel om een nederlaag te voorkomen.

De Schiedammers trokken de stand toen gelijk. Dat leek lange tijd niet aan de orde want Herman Hilberink speelde een degelijke klassieke pot tegen de gevaarlijke Damien Aligna Messinga. In het eindspel reageerde Hilberink verkeerd waardoor de partij verloren ging. Gerbrand Hessing kwam wat minder uit de opening tegen Waldo Aliar maar het interessante vervolg van de partij leidde tot een gelijkwaardige remise.

Bij de 8-8 tussenstand zag het er nog altijd goed uit voor Witte van Moort. In de twee resterende partijen zaten de Westerhaarders nadrukkelijk aan de goede zijde van het bord. Marino Barkel had de winnende zet al ingevuld op zijn notatiebiljet maar verzuimde deze ook daadwerkelijk op het bord ten uitvoer te brengen. In de partij kon Edwin de Jager nu nog net ontsnappen naar remise. Dat ook Yuen Wong na een uiterst sterk gespeelde pot niet tot winst kwam was wel heel zuur. De normaal zo degelijke Jeroen Kos werd langzaam maar zeker weggespeeld en Wong kon in het eindspel de kroon op zijn werk stellen. Door op het verkeerde veld dam te halen gebeurde dat niet waardoor Kos en zijn team ontsnapten.

Eindstand 10-10. Over twee weken wacht een zware uitwedstrijd bij het eerste team van Schiedam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier