Tegenvaller voor Kika Benefiet

0
742

 

Het groots opgezet­te Kika benefiet muziekfestival dat zaterdag in Westerhaar werd ge­houden, kende een teleurstellend bezoekersaantal. De vette check die Martin Mulder en Henny Schoemaker gistermiddag uitreik­ten aan de Stichting Kika (Kinde­ren Kankervrij), was daardoor min­der hoog dan de organisatoren vooraf hadden gehoopt.
Niettemin was de Kika-vertegen­woordigster blij met de opbrengst van ruim vierduizend euro. „Want elk bedrag helpt mee aan de gene­zing van kinderen met deze vrese­lijke ziekte.” Het tegenvallende bezoekersaantal had niets te maken met de organi­satie of met het muziekaanbod. De organisatoren hadden gehoopt op misschien wel enkele duizen­den muziekliefhebbers. De slechts circa 600 bezoekers die verspreid over de dag en avond de kassa pas­seerden, waren echter amper terug te vinden op het zevenhonderd meter lange festivalterrein. De zes­tig bands en artiesten, verdeeld over zes podia, speelden op som­mige momenten voor niet meer dan een handvol toehoorders. He­lemaal opvallend was het gebrek aan belangstellenden bij het Neder­landstalige podium. „Ik snap echt niet waar al die piratenmuziek lief­hebbers zijn”, verbaasde Martin Schoenmaker zich. „We hebben echt geweldige artiesten gestrikt en nu blijft het publiek massaal weg. Ongelooflijk.”
Onder de bezoekers bevond zich slechts weinig ‘eigen volk’, afkom­stig uit Westerhaar en omgeving. De lokale bevolking liet het bijna massaal afweten.
Gelukkig werden er ook successen geboekt. Het country podium werd de hele dag door druk be­zocht door fraai uitgedoste cow­boys- en girls. Zij konden zich met linedancing uitleven op twee grote houten dansvloeren. Opvallend was in de avonduren de belangstel­ling voor het verst weg gelegen po­dium waar metal en hardcore werd gespeeld. Fans van deze grim­mige muziekstijl haalden hun hart op en gingen bijkans uit hun head bangende dak. Een tafereel dat een wat oudere, cowboyhoed dragen­de bezoeker de uitspraak ontlokte: „Je moet wel een erge hekel aan muziek hebben, om dit mooi te vinden.”
Het meest gezellige en drukste deel van het festivalterrein was voorin, direct bij de ingang. Vooral in de avonduren werd daar flink getapt en gefeest. Helemaal toen ­als onverwachte verrassing – Henk Wijngaard de bühne betrad. De kaalhoofdige zanger wist met een medley van zijn bekendste num­mers, de sfeer er direct in te breng­en. Eindelijk werd er volop meege­zongen en gedanst.

kika

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier