Tegemoetkoming zorgkosten voor mensen met hoge zorgkosten

0
570

twenterand.jpgInwoners van de gemeente Twenterand die in 2015 hoge zorgkosten hebben gehad, komen misschien in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming in die zorgkosten. Deze tegemoetkoming heeft alleen betrekking op eigen risico en/of eigen bijdrage over zorgkosten die in 2015 zijn gemaakt.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor deze tegemoetkoming gelden de volgende voorwaarden:
– de aanvrager moet minimaal 18 jaar zijn;
– het (gezamenlijke) netto maandinkomen mag niet hoger zijn dan 130% van het Wettelijk Minimum Loon (d.d. 1 juli 2015), exclusief vakantiegeld: dat is € 1698,34 per maand;
– aanvrager moet aantoonbaar kunnen maken dat hij/zij meer dan € 375,- aan eigen risico en/of eigen bijdrage heeft betaald over zorgkosten die in 2015 zijn gemaakt;
– aanvrager mag in 2015 niet verzekerd zijn via de Gemeentepolis van de gemeente Twenterand met daarbij het Garant Verzorgd 3 pakket (GV3).

Introductie scheiding

Dit is een éénmalige tegemoetkoming. Deze heeft alleen betrekking op eigen risico en/of eigen bijdrage over zorgkosten die de aanvrager in 2015 heeft gemaakt. Deze tegemoetkoming kan gedurende het jaar 2016 nog wel worden aangevraagd bij de gemeente. Formulieren voor deze eenmalige tegemoetkoming zijn (telefonisch) verkrijgbaar bij de balie van het gemeentehuis in Vriezenveen.

Gemeentepolis
Voor mensen die in 2015 voor de tegemoetkoming in zorgkosten in aanmerking komen, is de Gemeentepolis van Twenterand mogelijk interessant. Deze polis verschijnt komend najaar. Inwoners worden hierover te zijner tijd geïnformeerd via de gemeentepagina, de gemeentelijke website of per brief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier