Tachtig uur radio voor school Turkije

0
1004

animation1westerhaar_digitaal_568
Zij noemen zich `de bende van ellende`, maar daar blijkt deze dagen niets van.

Het radioteam, bestaande uit vijf enthousiastelingen uit Westerhaar, is vrijdagmiddag met een marathon-uitzending voor het goede doel begonnen. Het is de bedoeling om non-stop door te gaan tot vanavond 22 uur. In de uitzending moet geld opgehaald worden voor een project in Turkije. De `bende van ellende` doet dat voor de stichting Doublefox die zich met name richt op hulpprojecten voor jongeren in Turkije.

Herma Vos van die stichting is erg blij met de steun van het team uit Westerhaar. “Het geld dat wordt opgehaald, is voor het verbeteren van een basisschool in Antalya”, meldt zij, “via contacten die wij in Turkije hebben, werd duidelijk dat de situatie in die school intriest is. De school heeft klaslokalen waar het enorm stinkt en daar moet snel iets worden verbeterd.”

Herma is ook blij met de steun die zij van het gemeentebestuur krijgt. “Ik heb over deze marathon-uitzending ook contact gehad met burgemeester Koetje. Hij was erg positief. Ik heb hem dan ook gevraagd of hij het startschot voor de actie wilde verrichten. Hij vertelde dat hij vrijdagmiddag geen tijd had en daarom iemand anders van het college van burgemeester en wethouders zou afvaardigen.” Uiteindelijk is wethouder J. Binnenmars vrijdag naar Westerhaar gegaan om de radiomensen succes te wensen. De marathon is te beluisteren op internet via de site www.bveradio.nl . (Tubantia, foto`s BvE))

            animation2westerhaar_digitaal_568      animation6westerhaar_digitaal_568

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier