SZST directrice op bezoek bij Hout- en hobbyclub Twenterand

0
1446
Donderdagmorgen, 24 jan. jl. heeft de nieuwe directrice van de gefuseerde stichting SZST (Stichting ZorgSaam Twenterand), mevr. Renny van Faassen, een bezoek gebracht aan de hout- en hobbyclub Twenterand. Zoals eerder bekend gemaakt, dreigt deze club, die al 30 jaar in de Klaampe aanwezig is, te worden opgeheven door het dichtdraaien van de geldkraan van de gemeentelijke subsidies.
In het gesprek met mevr. Van Faassen en het comité voor een mogelijke doorstart, is duidelijk naar voren gekomen, dat de Stichting ZorgSaam Twenterand niet over de financiële middelen beschikt, om de hout- en hobbyclub te laten voortbestaan.
Wel is er een mogelijkheid om deze club te ondersteunen in het uitvoeren van de plannen, die de club heeft om te blijven bestaan. Dat kan bijv. door het helpen bij de aanvraag van subsidies of bij het organiseren van besprekingen met het bestuur van de Klaampe of bij het zoeken naar andere doelgroepen.

Introductie scheiding
Zo zou de houtclub ingezet kunnen worden voor het aantrekken van jeugdige werklozen, die een dagdeel of een hele dag werkzaam kunnen zijn in de Klaampe met de machines en de gereedschappen die aanwezig zijn. Nu het aantal werklozen schrikbarend stijgt in de gemeente Twenterand kan dat een belangrijke doelgroep zijn. 
Ook zou er een ochtend per week iets voor de oudere, maar nog redelijk actieve bewoners van het naastgelegen Haarhuis geregeld kunnen worden.
Verder is het misschien mogelijk de ruimte beter te kunnen benutten, doordat meerdere club er gebruik van maken, zoals pottenbakken, bloemschikken, schilderen, e.d.
Mevr. Van Faassen zal proberen om een medewerker van SZST vrij te roosteren om de genoemde mogelijkheden met de houtclub te onderzoeken. Het comité van de houtclub zal alles in het werk stellen om in de ruimte van de Klaampe te kunnen blijven werken, zodat het niet nodig is om de kostbare machines te verplaatsen en dat de ruimte onrendabel achter blijft.
In februari zal de houtclub een open dag organiseren, waarbij iedereen van harte welkom is.

 

dscf3106-02-01-2013.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier