Symposium ` het geluk in eigen hand`

0
1003

verzorgdOp woensdag 7 november aanstaande organiseren de Stichting Verzorgd, de Stuurgroep `Samen Leven, Samen Leren` en de Universiteit Twente (faculteit Sociale Wetenschappen) in Kulturhus de Klaampe te Westerhaar het tweede symposium ` het geluk in eigen hand`.
 
Deelnemers kunnen debatteren over mogelijkheden voor kinderen, jongeren en volwassenen om zo gewoon mogelijk mee te kunnen doen in de eigen omgeving. Meepraten over het recht op gewoon geluk van alle gezinsleden. Meer leren meer over een nieuwe succesvolle benadering van de ondersteuning van gezinnen met een kind met beperkingen.
 
Uitgebreid aan de orde komen de voorbereidingen voor inclusief onderwijs op de basisschool `CBS De Fontein` in Westerhaar-Vriezenveensewijk, inclusie in de kinderopvang, de naschoolse opvang en vrije tijd.
 
Zowel voor- als tegenstanders worden aangemoedigd vooral te komen!
 
Margot Kraneveldt , Tweede Kamerlid PvdA gaat in op het huidige inclusiebeleid.
José Smits , voorzitter van Stichting Perspectief, ervaringsdeskundige en voorheen Tweede Kamerlid, deelt met u haar ervaringen met succesvolle therapieën. Professor Dr. Th. Beckers, emeritus Hoogleraar Vrijetijdskunde, leidt u langs de oorzaken van het gebrek aan tijd. Hans van der Molen, directeur Twentse Zorgcentra, vraagt zich af of inclusie wel moet. Jan van Gorkum geeft een indruk van de eerste resultaten van het promotieonderzoek naar de Verzorgdmethode, ondersteuning gericht op geluk.
Nico Moorman , regiocoördinator van zorgverzekeraar Menzis, stelt `De Menz Centraal: verzekerd van geluk`.
 
`s Middags werken deelnemers in vier themagroepen verder. Zo is er een kans kennis uit te wisselen met onder meer drs. Niek Hofstee, kinderarts ziekenhuis Almelo, Ester van der Schee, directeur basisschool `CBS De Fontein`, Theo Kok, locatiedirecteur Herderscheêschool (ZMLK), Wendy Wesselink, inclusief onderwijs leerkracht, Wim Oude Vrielink, directeur van de Brede Buurt School de Reigershöfte, en Jan Anema, directeur Stichting `De Klup`.
 
Het symposium wordt gehouden op woensdag 7 november a.s. in Kulturhus `De Klaampe`, Beeklaan 1 in Westerhaar-Vriezenveensewijk (gem. Twenterand). Aanvang 10.00 uur, sluiting 15.45 uur.
Het symposium is voor ouders, professionals en bestuurders in zorg en onderwijs.
Inschrijfgeld € 10.- voor zorgvragers en gezinsleden, € 40,- voor professionals.
Aanmelding bij Stichting Verzorgd, Postbus 545, 7500 AM Enschede, www.verzorgd.org.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier