SWT financieel in zwaar weer

0
677

logo_swt_113De continuïteit van de Stichting Welzijn Twenterand (SWT) is ‘ernstig in gevaar`. Dat is de conclusie van het accountantsbureau De Jong & Laan in de jaarrekening over 2007 van de stichting.
De publicatie van de jaarrekening werd eind vorig jaar verwacht, maar is pas eind vorige week uitgekomen. De rekening moet de ‘kapstok` zijn voor het debat (volgende week dinsdag) in de gemeenteraad over de financiële positie van de stichting.
De jaarrekening over 2007 vermeldt een tekort van 106.000 euro. Voor ongeveer de helft gaat het om cao-verplichtingen, voor de andere helft zijn het hoger uitgevallen directeurskosten en kortlopende schulden.
Zoals eind vorig jaar gemeld, staat SWT er financieel gesproken ook nu allesbehalve goed voor. Ook nu zijn er achterstallige cao-verplichtingen en ligt er bovendien voor circa 90.000 euro aan onbetaalde rekeningen.
Om een faillissement af te wenden kreeg SWT eind vorig jaar van de gemeente een lening van 23.000 euro en een voorschot van 45.000 euro. Directeur Marcus Elzinga van SWT noemt het vooral onbegrijpelijk dat de gemeente nog steeds voldoet aan de cao-verplichtingen over 2005 tot en met 2007. Volgens Elzinga is door de financiële perikelen de verhouding met de gemeente inmiddels verziekt. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier