Superieur Voorwaarts walst over Juliana’32 heen

0
2184

Voorwaarts speelde de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Juliana‘32, een ploeg met 3 punten minder dan de thuisploeg. Trainers Tim Nijzink en Co Mulder konden over een complete selectie beschikken. Vaste waarde Rutger Slot begon op de bank.

Juliana begon goed en zette Voorwaarts in de eerste 5 minuten vast. In een paar minuten kreeg het 3 corners waaruit ze geen gevaar konden stichten maar Voorwaarts was gewaarschuwd. Na deze periode dicteerde Voorwaarts de wedstrijd. In de 8ste minuut kreeg de thuisploeg de eerste kans. Een aanval door het midden waarbij Lars Bove vrij kon inschieten maar met een goede reflex koos de keeper de juiste hoek. Wel hield Voorwaarts een corner over en deze werd kort genomen door Gert Dogger. Hij kapte de bal naar binnen, schoot de bal in de verre hoek en opende hiermee de score. Voorwaarts kreeg vanaf dat moment een aantal grote kansen. Gert Dogger en Kevin Klos kregen mooie kansen maar wisten deze niet te verzilveren. In de 36ste minuut werd het 2-0. Mauro Slatius liet zijn snelheid zien en schoot de bal in de verre hoek. Zowel verdedigend als aanvallend was Voorwaarts sterker en kon Juliana constant onder druk houden, vooral de jonge jongens deden het prima. Drie minuten later gaf Voorwaarts de tegenstander de vroege knock-out. Een prima aanval en een dito voorzet op maat van de goed spelende Sander Scherphof werd door Gert Dogger prima tot doelpunt verwerkt. Met een comfortabele 3-0 voor de thuisploeg gingen beide teams rusten.

Na de thee ging de thuisploeg door waarmee het voor rust eindigde. Tot 2 keer toe werden mooie voorzetten niet helemaal goed verwerkt. Michel Lensen strooide goed passes en ook Lars Bove voorzag de spitsen van ballen maar er werd even niet gescoord.  In de 50ste minuut kreeg Mauro Slatius de bal zelf van de keeper maar wist dit buitenkansje niet te benutten terwijl Gert Dogger geheel vrij stond. Uit de daaruit verkregen corner werd het wel 4-0. Gert Dogger schoot de hoekschop bij de eerste paal waar Kevin Klos met een hakbal de keeper verschalkte.

In de minuten erna was Juliana het spoor helemaal bijster en kreeg Voorwaarts een aantal kansen maar kwam niet tot scoren. In de 55ste minuut was wel raak. Een goede bal verovering van Mauro Slatius die Lars Bove bereikte en hij scoorde de 5-0. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld, maar Voorwaarts wilde meer. Bram Visser kwam voor Mauro die licht geblesseerd was en Yarnick Boertje kwam voor Kevin Klos, zowel Kevin als Mauro hadden een goede wedstrijd gespeeld. In de 72ste minuut was er wederom een mooie aanval, nu over de linker kant met een mooie 1-2 tussen Lars Bove en Wout Roelofs die zijn  voorzet via de keeper in het doel zag verdwijnen.  In de 76ste minuut deed Juliana nog iets terug en maakte de 6-1. Michel Lensen werd nog gewisseld voor Rutger Slot De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld maar het mooiste doelpunt moest nog komen. Las Bove veroverde de bal rond de middenlijn. Hij dribbelde een kleine 10 meter richting doel om vervolgens verwoestend uit de halen. De bal verdween snoeihard in de rechter kruising en verdween voor de 7de keer in touwen. Het slot akkoord was voor de invaller Slot, hoe kan het mooier worden omschreven. Van dichtbij bepaalde hij de eindstand op 8-1 waarna het eindsignaal klonk. Een goede grote overwinning van een collectief Voorwaarts waarbij alle spelers hebben hun niveau zeker gehaald hebben. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Voorwaarts speelt dan uit bij Kloosterhaar.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Wessels, Scherphof, Wolters, Roelofs, Lensen (81. Slot), Klos (66. Boetje), Bove, Slatius (66. Visser) en Dogger.