Succesvolle samenwerking OBS de Blokstoeke, BSO de kleine wereld en Gemeente Twenterand Team -wat beweegt jou-.

0
910

dscf2250.jpgSinds dit schooljaar is er een samenwerkingsverband tussen OBS de Blokstoeke, BSO de kleine wereld en Team “wat beweegt jou”van de Gemeente Twenterand. 

Irma Weersink – directeur OBS de Blokstoeke, Cesley Nijentwilhaar- teamleider kindcentrum de kleine wereld en Erik Bosch – Team “wat beweegt jou” combinatiefunctionaris bij Gemeente Twenterand. De drie organisaties hebben afspraken gemaakt omtrent de invulling van de buitenschoolse opvang. Deze moest meer inhoud hebben qua thema en het op elkaar aansluiten van de thema’s van sport en spel en creativiteit. Ook was het van belang de maatschappelijke betrokkenheid van de groep van Pi te vergroten door ook kinderen van buitenaf te betrekken bij de activiteiten.

Introductie scheiding

Dat dit inmiddels gelukt is is een understatement. De maandelijks terugkomende activiteit ( 3e vrijdag van de maand) heeft inmiddels gemiddeld een opkomst van 22 kinderen. Aanmelden is daarom belangrijk zodat Cesley en Erik hierop hun activiteiten verder kunnen specificeren.
De samenwerking is een groot succes, Cesley verteld dat er gebruik wordt gemaakt van de verschillende ruimtes van de Blokstoeke, ook stelt de Blokstoeke haar techniektoren en kunstkabinet beschikbaar , hier hebben we al dankbaar gebruik van gemaakt bij het maken van zeepjes en haargel. Het aantrekkelijke hiervan is dat je volgens een bepaald leertraject een activiteit doet die en leuk en leerzaam is. Dat is immers een van onze doelen om kinderen niet alleen ‘bezig’ te houden maar ook een leuke en leerzame ervaring mee te geven. Ons laatste thema was bijvoorbeeld herfst, we hebben een herfsthanger en een klei-egel gemaakt.
Erik vult aan dat het sport & spel gedeelte hierop inspeelt door een levend spinnenweb spel te spelen. Het is vooral leuk om te zien hoeveel plezier kinderen hebben, van elkaar leren en op elkaar inspelen, hij geeft als voorbeeld hoe 2 engelstalige kinderen meededen en de kinderen het spel uitlegden als het spinnewaip spel… iedereen vond het vanzelfsprekend om met handen en voeten te spreken en uit te leggen. Kunnen we een voorbeeld aan nemen volgens Erik.
Het doel van Erik is om kinderen in beweging te laten komen, plezier in sport te laten krijgen. De activiteiten zijn zowel binnen als buiten. Kinderen zitten best veel bijvoorbeeld door de tablet of de Playstation. Buiten spelen zie je niet meer zoveel.
Erik vult aan dat het de bedoeling is om deze activiteiten verder uit te breiden naar de andere kernpunten van de Gemeente Twenterand.
Westerhaar is het 1e kernpunt waar de formule goed draait. Deze pilot is ook elders geweest maar was geen succes. In Westerhaar is er veel animo en we willen dit doortrekken naar andere kernpunten. Door de samenwerking met de Blokstoeke wordt een groter, breder publiek aangesproken waardoor er ook kinderen buiten de BSO bereikt worden. En dit is uiteindelijk ook de bedoeling…. aldus Cesley.

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier