Succesvolle dag voor jeugd damclub Witte van Moort!

0
1954

Afgelopen zaterdag ging damclub Witte van Moort met een delegatie van zeven jeugd spelers richting Dedemsvaart. Zoals ieder jaar weer houden zij een PODB-Cup en sinds enkele jaren combineren zij dit met de Regio Cup Noord waardoor er maar liefst 70 jeugddammers meededen aan dit toernooi.

Onze jongste deelneemster van de dag was Elisa Hazelhorst, meedoen voor de prijzen kwam nog iets te vroeg maar een leuke dammiddag heeft zij zeker gehad. In dezelfde poule als Elisa speelde ook Elijah van Poll mee. Hij is sinds twee weken lid maar hij speelde veel mooie partijen en zal in de toekomst de nodige prijzen winnen. Eerste in de poule werd Sil Marsman. Hij wist bij zijn debuut direct de eerste plaats te halen. Dit met slechts één remise en zes overwinningen!

Een poule hoger speelde Beau Huiskes, vorige toernooien goed voor de prijzen, maar vandaag liep het allemaal niet zo soepel als normaal. Hij speelde veel goeie partijen maar die gingen gepaard met wat foutjes. Hierdoor kwam hij net wat te kort om in de prijzen te vallen.

De resterende drie jeugdspelers van onze club zaten bij elkaar in de poule. Bram Oelen speelde veel goeie partijen maar kwam net te kort voor de prijzen. Derde in de poule werd Joshua van Poll. Joshua heeft eerder ook al bij ons gespeeld maar is er paar jaar tussen uit geweest. Hij kan dus terugkijken op een sterke comeback. Tweede in de poule werd Tim Oelen, Tim deed lang mee voor de eerste plaats maar moest zich op het eind berusten in een tweede plek. Wat een goed resultaat is!

Als damclub Witte van Moort kunnen wij terugkijken op een geslaagde dag met mooie resultaten! De volgende PODB-Cup is alweer snel, namelijk 30 maart in ons eigen clubgebouw in Westerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier