Succesvol optreden dammers WvM in Hoogeveen

0
1867

Het MTB Open internationaal damtoernooi werd dit jaar alweer voor de negende keer georganiseerd. Er waren bij deze editie 96 deelnemers actief. Voornamelijk uit Nederland, maar ook uit landen als Rusland, Kameroen en Senegal waren dammers op het toernooi afgekomen. Dit jaar waren er drie deelnemers van damclub Witte van Moort uit Westerhaar: Jan van Dijk, Bert Aalberts en Bennie Hendriks.

De hoogste eindklassering werd behaald door Jan van Dijk. Hij startte uitstekend met zeven punten uit vier wedstrijden en vond zichzelf zelfs even terug op de derde plaats. Helaas wist Van Dijk niet tot de belangrijke vierde overwinning te komen waardoor de echte topklasseringen buiten beeld bleven. Hij verloor echter ook niet en met elf punten belandde hij op de zevende plek, welke recht gaf op een enveloppe met inhoud.

Bert Aalberts startte prima met vijf punten uit de eerste drie wedstrijden, maar toen kwam er zand in de motor en speelde hij vier keer remise op rij. Hij kon toch nog goed afsluiten met een overwinning. Uiteindelijk belandde hij met elf punten, maar mindere tegenstand dan onder andere Van Dijk, op de negende plaats, net buiten de geldprijzen.

Bennie Hendriks ervoer de kracht van dit deelnemersveld en haalde uit de eerste vijf rondes twee punten: naast een overwinning moest hij vier nederlagen slikken. Toen rechtte Hendriks de rug en scoorde twee remises en een overwinning uit de laatste drie wedstrijden. Met een puntentotaal van zes en plek 85 kon hij tevreden zijn.

Al met al hebben de drie dammers naar behoren gepresteerd en lijken ze klaar te zijn voor het nieuwe damseizoen. Het toernooi werd overtuigend gewonnen door internationaal meester Michiel Kroesbergen uit Groningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier