Studie naar verkeersveiligheid N36

0
518

Regio Twente begint in samenwerking met Rijkswaterstaat een studie naar de verkeersveiligheid op de N36. Deze studie vindt plaats mede op aandringen van de gemeente Twenterand. Het gaat om het gedeelte van de N36 tussen de aansluiting met de A35 en de Witte Paal.
Het aantal en de aard van de door de politie geregistreerde ongevallen op deze weg zijn aanleiding voor dit onderzoek. In de afgelopen jaren zijn al maatregelen door Rijkswaterstaat uitgevoerd om de verkeersveiligheid op de N36 te verbeteren. Zo is de belijning aangepast, is bermverharding aangebracht en zijn de toeritten bij Westerhaar verlengd.

Introductie scheiding

Ook voor de toekomst heeft Rijkswaterstaat maatregelen gepland, zoals het verlengen van de toeritten Vriezenveen en Beerzerveld en het verbeteren van het zicht en de geleiding in de bocht bij Bedrijvenpark Twente. Verder werkt Rijkswaterstaat in samenwerking met de gemeenten Ommen en Hardenberg aan een verbetering van het kruispunt N36-Beerzerweg (Mariënberg).
Het onderzoek moet leiden tot een compleet beeld van de N36. Op basis hiervan wordt bepaald welke aanvullende maatregelen mogelijk zijn om de verkeersveiligheid op de N36 verder te verbeteren. Regio Twente neemt het voortouw bij dit onderzoek omdat de veiligheid op deze weg hoog op de regionale agenda staat en de betrokken Twentse gemeenten om maatregelen vragen. De resultaten van het onderzoek worden deze zomer verwacht. (Koerier)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier