Streetwise

0
1568

011_640Op maandag 10 maart j.l is de ANWB op bezoek geweest bij OBS de Blokstoeke. Zij hebben daar het programma “Streetwise” met de kinderen van de groepen 3 t/m 8 uitgevoerd. ANWB Streetwise leert kinderen door het oefenen van praktijksituaties beter om te gaan met het huidige verkeer. ANWB Streetwise bestaat uit de volgende drie onderdelen:
1. Blik en Klik (groep 3 en 4)
2. Hallo Auto (groep 5 en 6)
3. Trapvaardig (Groep 7 en 8)
Tijdens “Blik en Klik”hebben de kinderen geleerd over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en het gebruik van een autostoel in de auto werd geoefend met een spannende gele elektroauto.
“Hallo Auto” ging over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Na een stuk theorie werd het echt spannend. De kinderen mochten zelf plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een ANWB rijlesauto en vervolgens zelf remmen. Dit vonden ze uiteraard het leukste van de hele les. Ook tijdens deze les werd het belang van het dragen van een gordel duidelijk uitgelegd en waarom het belangrijk is dat kinderen in een autostoel of op een stoelverhoger moeten zitten.
Het onderdeel “Trapvaardig” trainde de kinderen in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen moesten fietsen over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op. Dit ter voorbereiding op het zelfstandig fietsen naar het voortgezet onderwijs.
Uiteraard konden de groepen 1 en 2 niet achterblijven. Zij hebben hun eigen verkeersles gehad in het speellokaal.
Al met al was het een zeer geslaagde ochtend waar we met z`n allen veel van hebben opgestoken.

Er zijn foto`s gemaakt van dit gebeuren en staan in het fotoalbum.
De foto`s  zijn beschikbaar gesteld door OBS De Blokstoeke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier