Stichtingen bieden `De papieren helper`

0
760

Twenterand - De stichtingen Welzijn Twenterand en Aksie helpen inwoners van de gemeente Twenterand, die een laag inkomen hebben, met hun `papierwinkel`. Zij hebben Henk Bannink bereid gevonden mensen te helpen bij de aanvraag voor financiële hulp.
 
Hij gaat hiertoe aansluiting zoeken bij onder meer de vrijwilligersnetwerken in de gemeente Twenterand.

De gemeente heeft, net als andere gemeenten, een groep inwoners die amper kunnen rondkomen, wordt gesteld. Om hen te helpen bestaan er vele geldpotjes, die echter onvoldoende worden benut. Mensen raken verstrikt in ingewikkelde aanvraagformulieren.

Een groot deel van hen heeft ook nog eens geen weet van deze financiële ondersteunende mogelijkheden. Door spreekuur te houden, en mensen thuis te benaderen, kunnen zij gewezen worden op de financiële mogelijkheden. Om deze mensen te kunnen bereiken, is Welzijn Twenterand benaderd met een projectplan onder de naam `De papieren helper.`

Vervolgens hebben Henk Bannink en de Stichting Welzijn Twenterand de Stichting Aksie (activeringscentra) benaderd om in samenwerkingsverband deze doelgroep zo efficiënt mogelijk te bedienen. Mensen kunnen er terecht voor het vinden van hulp bij de juiste instantie en hulp bij het invullen van de nodige formulieren. Dat kan zijn een aanvraag voor vermindering of vrijstelling van gemeentelijke belastingen, vermindering belasting in verband met ziekte, tegemoetkoming voor duurzame gebruiksgoederen en tegemoetkoming voor lidmaatschappen om deel te kunnen nemen aan activiteiten. Bannink zit op dinsdag van 9 tot 12 uur in het gebouw aan de Stationsstraat 12 in Vroomshoop. Tel.: 0546 64 41 60.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier