Stichting Welzijn Twenterand stopt met Hout en Hobby.

3
722

Hout en Hobby (voorheen Mens en Werk) dreigt na 30 jaar te verdwijnen.
De gemeente Twenterand draait de geldkraan dicht voor het ouderenwerk. Dit project is echter absoluut geen onderdeel van het ouderenwerk, het is een inloop voor jong en oud. Of het een huisvrouw is, of een gepensioneerde, of iemand die tijdelijk in de WW zit, of iemand die via maatschappelijk werk door gestuurd is, iedereen is welkom.
De timmerclub is al jaren actief en bestaat nu 30 jaar, onder begeleiding van Remko de Wit. Tot onze grote schrik hoorden we, dat de werkplaats binnenkort moet sluiten.

Introductie scheidingntroductie scheiding

S.W.T. ondersteunt dit project niet meer, omdat de kosten te hoog zijn. De club is behoorlijk aangeslagen en vraagt zich af: “Hoe nu verder?”. We hebben een voorstel gedaan om een ruimte in te leveren en om alle activiteiten in de werkplaats te houden, dat zou de huur moeten verminderen.
We gaan dit probleem aan de gemeente voorleggen en willen wethouder Hidde Visser hierover graag zo spoedig mogelijk spreken en hem ook vragen om met ons na te denken over een zorgvuldige oplossing.
Dit project is in 1980 opgericht in de voormalige oude Klaampe. Vanwege de hoge werkloosheid ontstond het idee, om een pakket cursussen te organiseren. Er werd een werkgroep opgericht, die met de gemeente nauwe banden onderhield met veel overleg. De voormalige wethouder, mevr. G.J Timmer- Rijkeboer gaf ons destijds veel advies. Er werd ons een subsidie toegekend en na een aantal jaren werd de ruimte zelfs te klein om verder te gaan. Het voorstel was om een echte werkplaats te bouwen, waarvoor we 50.000 gulden kregen om dit met vrijwilligers te verwezenlijken.
Na een flink aantal jaren begon de arbeidsmarkt weer aan te trekken en hielden we alleen mensen over, die in de W.A .O. zaten, mensen die door maatschappelijk werk werden doorgestuurd, vutters en 65-plussers. Door dit mooie project zijn er toch weer velen aan het werk gekomen. We komen nog steeds mensen tegen die zeggen: “Dit waren voor mij zeer leerzame jaren.”
In 2008 wordt het Kulturhus de Klaampe geopend en verhuizen wij mee naar het souterrain, waar we een prachtige ruimte betrekken, om dit project voort te kunnen zetten.
In 2011 begint in Nederland de werkloosheid weer toe te nemen, door de recessie. Dus zijn we weer bij het begin, waar alles door is ontstaan. Conclusie is: stoppen met dit project mag nooit gebeuren. Dit zal dan ook voor de gemeente zowel een maatschappelijk, als sociaal probleem worden.

 

3 REACTIES

  1. gemeente twenterand kan beter Deto weer eens 5000 euro doen, voor naamsbekendheid,en de ouderenwerk laten stikken,ze denken natuurlijk het is maar WESTERHAAR

  2. Jammer dat er weer wat verdwijnt in Westerhaar … En idd Deto wel 5000 euro om naam te maken ..Maar het is zeker maar Westerhaar ! Laten we er eens wat aan gaan doen …Mensen kom met ideeen!!! ..Zet een facebooke op ..Waar iedereen zn hart kan luchten …Maak het bekend !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier