Stichting Vliegerfeest Twenterand ontvangt een donatie van het Cogas Cultuurfonds

0
632

10257099-277718392392872-8012436383934478114-o.jpgTijdens het vliegerfeest op 6 en 7 juli wordt er een luchtfoto expositie gehouden op het terrein aan de leidijk in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Mede door de bijdrage van de Cogas is het mogelijk dit te realiseren.

2014 is een jubileumjaar voor Vliegerfeest Twenterand. Op 5 en 6 juli 2014 zal de vijfde editie van het Internationale Vliegerfeest Twenterand plaatsvinden. De verschillende deelnemers uit binnen- en buitenland zorgen elk jaar weer voor nieuwe kleurige verrassingen boven Twenterand. Ook zal dit jaar in weer een expositie worden gehouden met het thema K.A.P (kite aerial photography)
De bedoeling is om alle kernen van gemeente Twenterand vanuit de lucht te fotograferen. Dit zal gebeuren met een vlieger waarin een camera wordt gehangen, dit noemt men kite aerial photography afgekort als.K.A.P.

Introductie scheiding

Fotograferen op deze manier is niet van de laatste tijd. De eerste foto vanuit een vlieger werd in 1887 gemaakt door de Britse Meteoroloog Douglas Archibald. Door George Lawrence is in 1906 een foto gemaakt van de aardbeving in San Francisco (Amerika). Ook in de eerste wereld oorlog werd gebruik gemaakt van K.A.P om de vijand te bespieden.
De foto’s en de middelen om de foto’s tot stand te brengen zullen tijdens de expositie geëxposeerd worden. Tevens is “live” te zien hoe dit werkt en zal er door de “KAPers” uitleg worden gegeven hoe dit werkt.

Op deze manier wordt vliegeren, fotograferen en cultuur dichter bij elkaar gebracht aldus Herman Plattje van de stichting Vliegerfeest Twenterand.
Die menig wordt gedeeld door de sponsoringcommissie van de Cogas en daarom is bijdrage van duizend euro toegekend.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier