Steunpunten Informele Zorg voor alle mantelzorgers.

0
734

cimg0230_ggz_de_brug_640Mantelzorgers kunnen op de Steunpunten terecht voor informatie, advies en ondersteuning.
Wat betekent dit eigenlijk?
Dit betekent dat alle mantelzorgers welkom zijn. Er wordt geen onderscheid gemaakt voor wie de mantelzorger zorgt. Het kan gaan om ouders, partners, kinderen, broers en zussen die langdurig en intensief zorgen voor iemand met een beperking of ziekte (verstandelijke beperking, chronische ziekte, dementie en/of psychiatrische ziekte).
Familieleden van mensen met een psychiatrische stoornis weten de weg naar de Steunpunten nog niet altijd te vinden. Dit terwijl door de vermaatschappelijking van de zorg mensen met een psychiatrische stoornis een steeds groter beroep doen op hun sociale netwerk. Familieleden, partners en andere betrokkenen nemen een aanzienlijk deel van de ondersteuning en begeleiding op zich zodat veel mensen met een psychiatrische stoornis thuis kunnen blijven wonen. Mantelzorg dus. Mantelzorg is vaak vanzelfsprekend en mensen willen graag zo lang en zo goed mogelijk blijven zorgen. Langdurige en intensieve zorg trekt echter vaak een zware wissel op de omgeving. Aandacht voor en ondersteuning van mantelzorgers is noodzakelijk. Dit komt niet alleen ten goede aan de mantelzorger zelf, maar ook aan de verzorgde. Met passende ondersteuning houdt de mantelzorger de zorg langer en beter vol. De mantelzorgconsulenten van de Vrijwillige Thuiszorg willen ook graag een luisterend oor bieden aan mantelzorgers GGZ. Daarom heeft de Vrijwillige Thuiszorg haar mantelzorgconsulenten getraind om (nog) beter uit de voeten te kunnen met ondersteuningsvragen van mantelzorgers GGZ. De adressen en openingstijden van de Steunpunten vindt u elders in dit blad.
De Vrijwillige Thuiszorg mag trots zijn op het “Brug Vignet”. Een certificaat dat staat voor een goede “eerste opvang” van mantelzorgers in de GGZ en een adequate doorverwijzing.
Met het behalen van het “Brug Vignet” wordt het project GGZ afgesloten, een project dat mede mogelijk is gemaakt door financiële bijdrage vanuit de gemeenten.
Voor meer informatie: Vrijwillige Thuiszorg (voor mantelzorg en vrijwilligerszorg) 0548-638830/info@vrijwilligethuiszorg.nl
Spreekuren Mantelzorg:
Dalfsen:  Pleijendal 89;     iedere maandag van 9.00 uur tot 10.30 uur
Hardenberg:  J.H.Prengerlaan 23 (de Stuw);   iedere woensdag van 10.00 uur tot 11.30 uur
Hellendoorn: Dahliastraat 21 (de Welle);   iedere dag tijdens kantooruren
Ommen:  Chevalleraustraat 8 (Zorgloket);  iedere donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur
Rijssen:  Elsenerstraat 20 (Gemeentewinkel);  iedere donderdag van 9.00 uur tot 10.30 uur
Staphorst: Berkenlaan 1 (Dienstencentrum) iedere vrijdag van 9.00 uur tot 11.00 uur
Vriezenveen: Koningsweg 28 (Weemelanden); iedere donderdag van 11.00 uur tot 12.30 uur
Vroomshoop: Julianastraat 31 (Zorginformatiepunt); iedere donderdag van 9.00 uur tot 10.30 uur
Wierden: `t Wedervoort 1 (Zorgloket);  iedere woensdag van 9.00 uur tot 10.30 uur

( foto met mantelzorgconsulenten Vrijwillige Thuiszorg met in hand het toegekende BRUG-Vignet.)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier