Sterren in de zorg

0
700

Westerhaar-Sterren in de zorg. Dit zijn niet de bekende Nederlanders die een dagje vrijwilligerswerk doen in de zorg, zoals we op televisie kunnen zien.
De echte Sterren in de zorg zijn de mantelzorgers. Mensen die langdurig, vaak meerdere uren per dag, meerdere dagen per week, zorg geven aan partner, kind, ouder of goede vriend die ziek is of een beperking heeft.
Het Steunpunt Informele Zorg Twenterand, onder leiding van de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, heeft afgelopen vrijdagavond deze sterren, mantelzorgers, in het zonnetje gezet door ze een gezellige avond aan te bieden. Een avond als blijk van waardering en erkenning. Even niet hoeven zorgen,  lekker ontspannen, lotgenoten ontmoeten, dat was het doel van deze avond.
Het was een zeer geslaagde en gezellige avond in Kulturhus “de Klaampe” in Westerhaar.
Bij binnenkomst werden de gasten op symbolische manier ontvangen: de mantels werden aangenomen door “mantelverzorgers”, die de mantels overnamen om tijdens de avond te “verzorgen”.
Mariëtte Huis in `t Veld, coördinator Vrijwillige Thuiszorg opende de avond en heette de 120 gasten welkom.
Minie Schipper en Teun Beuzel trakteerden de gasten op cabaret. Hierna sprak wethouder Binnemars namens de gemeente zijn waardering uit voor de steun die mantelzorgers geven aan hun naasten.
Na de pauze kon de zaal luisteren en meezingen met de liedjes die het 38 koppig koor “Koor zonder Naam” uit Dedemsvaart zongen.
Als afsluiting gaf de volksdansgroep van de Vrouwen van Nu uit Vriezenveen een demonstratie volksdansen. Zij kregen de mantelzorgers in beweging: de avond werd aktief afgesloten met een gezamenlijk dansje.
Ieder ging tenslotte naar huis met een verwenpresentje: een lekkere douchecreme met een mooie handdoek.
U kunt contact opnemen met de Vrijwillige Thuiszorg, als u mantelzorger bent en ook op de hoogte gehouden wilt worden van de aktiviteiten van het Steunpunt Informele Zorg, of
als u als vrijwilliger een steentje wilt bijdragen en een stukje zorg van de mantelzorger wilt overnemen. Telefonisch: 0548-638830 of per mail: agrootobbink@vrijwilligethuiszorg.nl
Ook bent u welkom op de spreekuren voor mantelzorg iedere dinsdag van 9.00 tot 10.30 uur bij Zorginformatiepunt Vroomshoop (Julianastraat 31) en van 11.00 uur tot 12.30 uur bij Zorginformatiepunt Vriezenveen (gezondheidscentrum Weemelanden, Koningsweg 28).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier