Sterker Voorwaarts creëert te weinig kansen

0
1040

Veel balbezit, vaak op de helft van de tegenstander, te weinig creëren, sterk counterende tegenstander. Dit was in de notendop de samenvatting van de wedstrijd DES – Voorwaarts. Met Bernd Bove (niet getraind) en Dinand Stuifzandt (hersteld van een schouderblessure) op de bank en een verder volledig team begon Voorwaarts voortvarend aan de wedstrijd.

Lars Bove speelde vandaag op het middenveld en dat gaf veel meer power aan het spel. Veel kansen leverde dit niet op. Jammer was het dan ook dat het 1e gevaarlijke moment voor het Voorwaarts doel in de 15e minuut meteen een doelpunt opleverde. Een vrije trap werd iets van richting veranderd. Sander Berghuis kwam daardoor aan het grabbelen. Jochem Top pakte het kadootje dankbaar uit : 1-0. De 1e helft verliep verder eentonig. Voorwaarts valt aan en DES beperkt zich tot uitvallen. Doelpunten vielen er niet meer.

De 2e helft begon een beetje aarzelend van beide kanten. De beste kans was voor Gert Dogger. Maar nog net op tijd kon de DES verdediging ingrijpen. Na ruim een uur wisselde trainer Nijzink 2x. Gert Dogger en Kevin Klos eruit. René Eggink en Bernd Bove erin. Dit luidde meteen de sterkste fase van Voorwaarts in. Lars Bove knalde net naast na de beste aanval van de wedstrijd, ingeleid door broer Bernd. Een paar corners volgden en uit 1 ervan kopte Mauro Slatius in de 70e min raak : 1-1. Alles wat Voorwaarts was ging er eens goed voor zitten. Maar de ontgoocheling volgde snel. DES wisselde ook en bracht een paar snelle aanvallers binnen de lijnen. Ideaal voor een snelle counter. 5 minuten na de gelijkmaker counterde DES razendsnel naar 2-1. Jurre Cante Visscher scoorde. Voorwaarts gooide nog meer op de aanval, maar het scheppen van echte kansen blijft nog steeds een moeilijk verhaal. Een kolfje naar de hand van DES. In de slotminuten volgden nog een paar snelle uitvallen. Nick Deijk en Jochem Top brachten een 4-1 eindstand op het scorebord. Een geflatteerde nederlaag werd het zodoende. Volgende week komt koploper Hellendoorn op bezoek.

Berghuis; de Lange, Wessels, Scherphof, Roelofs; Klos (62 Eggink) Boertje (80 Van Nuil) L. Bove; Dogger (62 B Bove), Harms en Slatius.