‘Ster van Bethlehem’ in weken voor kerst

0
1571

comet-011.jpgLONDEN -Een passerende komeet zal in de weken voor kerstmis wellicht de hemel oplichten. In de vroege ochtend zal het, vanuit Nederland gezien, daarom mogelijk lijken alsof de Bijbelse Ster van Bethlehem te zien is, die volgens de overlevering de weg zou hebben gewezen naar de geboorteplaats van Jezus. Maar de kans is groter dat de komeet zijn staart verliest als het hemellichaam de zon passeert.

De komeet ISON raast nu af op de zon, die hij donderdag op 1,16 miljoen kilometer zal passeren, meldt de Britse krant The Guardian. De intense hitte van de zon zal de komeet opwarmen tot 2700 graden Celsius, waardoor hij sneller zal verdampen. ISON won het afgelopen weekend aan helderheid, waardoor hij met het blote oog zichtbaar is. Astronomen vreesden toen dat de komeet al uit elkaar viel, maar volgens de universiteit van Belfast „blijft hij nog bij elkaar”.

Introductie scheiding

 

ISON werd in september vorig jaar ontdekt door astronomen die in Rusland de telescoop van het International Scientific Optical Network (ISON) gebruikten. De komeet is een ijs- en stofbal die is overgebleven na de vorming van het zonnestelsel.

comet-011.jpg

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier