Start bouw Zonnepark Oosterweilanden

0
1881

In gemeente Twenterand is de bouw van Zonnepark Oosterweilanden gestart door de gelijknamige BV. Langs de N36 is een groot bouwbord verrezen, dat donderdagmiddag 11 oktober werd onthuld door wethouder Martha van Abbema. Hiermee wordt de eerste symbolische stap gezet naar een energieneutraal Twenterand. “Zo is het,” zegt wethouder Martha van Abbema van de gemeente Twenterand. “Dit zonnepark levert een belangrijke bijdrage aan één van onze ambities op het gebied van duurzaamheid: energieneutraal in 2050. Maar zeker zo belangrijk: de opbrengsten komen in een duurzaamheidsfonds, waarmee we initiatieven op het gebied van duurzaamheid mogelijk kunnen maken.”

Uniek aan dit project is dat de gemeente Twenterand de enige aandeelhouder is. Na de bouw van het zonnepark blijft de gemeente ook eigenaar van zowel het zonnepark als de lokaal duurzaam opgewekte elektriciteit. De gemeente ontwikkelt via Zonnepark Oosterweilanden BV het park met een subsidie voor Stimulering van Duurzame Energieproductie (SDE) van de Rijksoverheid. De opbrengsten van Zonnepark Oosterweilanden BV komen in een duurzaamheidsfonds voor de verdere verduurzaming binnen de gemeente. Hiermee wordt een traditioneel concept als de publieke nutsvoorziening in een nieuw, modern jasje gestoken.

In Zonnepark Oosterweilanden verrijzen straks ruim 40.000 zonnepanelen. Dit brengt een totaalvermogen van circa 12 MW, met een jaarlijkse energieproductie van ongeveer 11 MWh. Naar verwachting zal het zonnepark halverwege juni 2019 officieel worden geopend.

Kijk op www.twenterand.nl/zonneparkoosterweilanden voor meer informatie. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier