Start Blokstoeke kunst en cultuurjaar

0
978

kinderboekenweek-blokstoeke-leerling-kopie.jpgAfgelopen donderdag 13 oktober is het eerste Blokstoeke Kunst- en Cultuurjaar geopend. Dat gebeurde tijdens de afsluiting van het kinderboekenweek-projectthema ‘helden’.
Vanaf 5 oktober al spetterde het van de activiteiten op de openbare school in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Story-teller Ronald de Boer boeide de leerlingen met zijn verhalen, brandweermannen, echte helden natuurlijk, vertelden over hun spannende werk, en er waren interviews met echte sporthelden. Tussendoor waren er tal van workshops. Schilderen, drama, muziek en zang die allemaal in het teken stonden van het kinderboekenweek-thema: helden. Een heel spannende dag was de dag dat er een vossenjacht werd gehouden.

Introductie scheiding

 ‘ s Ochtends vroeg zat er al een heuse heks op het dak van de fietsenstalling op de kinderen te wachten en hipte er een mega-grote kikker over het schoolplein. De betrokkenheid van ouders op De Blokstoeke die verkeleed als ‘ vossen’ door Westerhaar liepen, was ook te merken op de afsluitingsavond van de 13e oktober. Bij alle workshops en activiteiten waren ouders die mee organiseerden en assisteerden. De rest was bijna zonder uitzondering als enthousiaste bezoeker aanwezig. De afsluiting van het kinderboekenthema was tevens de start van het ‘ Blokstoeke Kunst- en Cultuurjaar’ dat na de herfstvakantie echt begint. Dan begint op deze school onder leiding van cultuurcoordinator Lindy ’t Lam ” Het Atelier” . In een half jaar durende ‘ carrousel’ maken de leerlingen dan kennis met creatieve werkvormen die kunnen variëren muziek, toneel en drama , koken, schilderen en boetseren tot fotograferen en filmen.
Een ‘bruggetje’ tussen de kinderboekenweek en de start van het Blokstoeke Kunst en Cultuurjaar was striptekenaar/cartoonist Fer Elzinga uit Bergentheim, die op vrijdag 14 oktober alles over striptekenen, striphelden en cartoons vertelde en met de leerlingen in een prachtige workshop aan de slag ging om ze zelf strips te laten maken.
Jazeker, op deze basisschool aan de Oranjestraat spettert het van de activiteiten. De schoolleiding vertelt u graag wat ze daar nog meer voor uw kind in petto hebben!

kinderboekenweek-blokstoeke-leerling-kopie.jpgstriptekenaar-kopie.jpg

vossenjacht-kopie.jpgverhalenverteller-kopie.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier