Staatssecretaris bezoekt peuterspeelzaal Westerhaar

0
980

img_0417_1024Op vrijdag 13 maart brengt staatssecretaris van onderwijs Sharon Dijksma een werkbezoek aan de peuterspeelzaal De Kleine Wereld in Westerhaar.
Tijdens het bezoek wil zij zich laten informeren over de werkwijze van de peuterspeelzalen in Twenterand. Daarbij gaat het vooral over de programma`s die aansluiten bij de ontwikkeling van de peuters. De peuter-speelzaal in Westerhaar heeft een lange traditie in het werken met peuters met een sociaal-medische indicatie. Het was een van de eerste peu-terspeelzalen in Nederland waar een aanpak met twee professionele leid-sters per groep werd uitgevoerd. In de loop van de jaren is ervaring opgedaan met een gerichte aanpak voor taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Deze aanpak zal centraal staan tijdens het bezoek. Dat gebeurt niet alleen door middel van het bezoek aan de groepen. In een nagesprek met de staatssecretaris zullen de leidsters toelichting geven op hun manier van werken. Daarbij zal ook nadrukkelijk aandacht besteed worden aan mogelijkheden om de ervaringen van de peuterspeelzalen in Twenterand over te dragen naar andere plaatsen in het land.
De staatssecretaris werkt in Den Haag aan een harmonisatiewet, waarin de verhouding tussen kinderopvang en peuterspeelzalen geregeld wordt. Tijdens het bezoek zal daarom ook gesproken worden over welke kwaliteitseisen voor peuterspeelzalen gewenst zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier