Sponsorloop voor door ALS getroffen oud-voorzitter SDO

0
3187
Foto: Hanneke Meijer

Klaas Schuldink was voorzitter van korfbalvereniging SDO in Westerhaar toen bij hem de ziekte ALS werd geconstateerd. Hierdoor was hij genoodzaakt om eind 2019 zijn functie als voorzitter neer te leggen. Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ernstige ziekte van het zenuwstelsel waarbij spieren geleidelijk dunner en minder krachtig worden. De ziekte kreeg vorig jaar bekendheid door oud-voetbalinternational Fernando Ricksen.

Om Klaas Schuldink en zijn vrouw Inge moreel te steunen en om geld in te zamelen voor stichting ALS organiseert een aantal leden van SDO een sponsorloop op vrijdag 17 april aanstaande. Naast sportteams mogen hier ook allerlei andere teams aan meedoen, zoals buurtgenoten of vriendengroepen. “Zoek sponsoren met je team en ga de uitdaging aan!” zo klinkt het. Je kunt je tot 12 maart opgeven via: twenterandsteuntals@outlook.com of voor meer informatie kijken op: Facebook.com/Twenterandsteuntals. De sponsorloop is op het korfbalterrein van SDO aan de Zwembadlaan in Westerhaar. Inschrijfkosten bedragen 5 euro per deelnemer [voor het goede doel], maar men hoopt natuurlijk dat deelnemende teams zich flink laten sponsoren. Ook Twenterandse bedrijven worden opgeroepen het evenement te ondersteunen. Voor meer informatie kan men mailen naar: twenterandsteuntals@outlook.com.

De organisatie hoopt dat vrijdagavond 17 april tussen 19.00 uur en middernacht [0.00 uur] veel mensen uit Twenterand hun steentje zullen bijdragen. De sponsorloop duurt vijf uur en het is de bedoeling dat er op elk moment tenminste één persoon van het team aan het lopen is. Daarnaast zijn er verschillende [sportieve] randactiviteiten, met als thema: ‘Veiligheid en Gezondheid’. “Ik wilde iets voor het goede doel doen” zegt Selima Rachedi die met het idee kwam, “Maar het was niet gelijk de bedoeling dat het zo groot zou worden. We gaan namelijk ook nog de scholen benaderen om deel te nemen.”

Klaas Schuldink [die in zijn jeugd ook nog bij TOP in Vroomshoop korfbalde] vindt alle energie die in de sponsorloop wordt gestoken geweldig! Hij besluit: “Het geeft me natuurlijk een dubbel gevoel. De aanleiding, mijn ziekte, is verre van mooi. Maar ze pakken het heel goed aan en geld voor stichting ALS is nog steeds heel hard nodig! Ik moest dan ook wel een keer slikken toen ze met dit idee kwamen, maar ik sta er vierkant achter en hoop op een enorme deelname vanuit Twenterand en omgeving!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier