Sneu verlies Voorwaarts

0
672

logo_vv_voorwaarts_125Zaterdag stond de enige Twenterand derby op het programma. In Den Ham moest Voorwaarts aantreden tegen de plaatselijke koploper. Nog zonder de geblesseerden  Wout Roelofs, Ton Tijhuis en Rutger Holthuis begon Voorwaarts voortvarend aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten was Voorwaarts de bovenliggende partij, waarbij zich ook enkele mogelijkheden voordeden. In de 21e minuut, bij de eerste serieuze aanval van Den Ham, was het Sander Holweg die een voorzet van de rechterkant achter keeper Dinand Stuifzandt kopte. Nog geen twee minuten later schoot Shakki Mohamed een vrije trap prachtig in de kruising en was een 2-0 achterstand voor Voorwaarts een feit. Geheel tegen de veldverhouding kwam Den Ham op voorsprong en leek het of Voorwaarts even tijd nodig had om van de schrik te bekomen. Waren de eerste 20 minuten voor Voorwaarts, in het restant van de eerste helft ging de strijd gelijk op en waren er mogelijkheden voor beide doelen.

Na de thee kwam Jordi Smit bij Voorwaarts in de ploeg als vervanger voor de geblesseerde Michel Lensen. Voorwaarts wilde, net als in het begin van de eerste helft, Den Ham terugdringen op de eigen helft. Echter, al na twee minuten was het Sander Holweg die op de achterlijn Jamie Snippe passeerde en het rolletje richting Dinand Stuifzandt ging op onverklaarbare wijze over de doellijn. Het scorebord stond op 3-0 en het leek een gelopen strijd. Toch ging Voorwaarts actief op zoek naar de aansluitingstreffer.  In de 48e minuut had dit al succes toen Robbin Jasper uit de draai de bal achter Bram Vuurboom schoof. De 3-1 was voor de mannen uit Westerhaar zeker een stimulans om nog fanatieker de aanval te zoeken. De aanhoudende aanvalsgolf van Voorwaarts had tot gevolg dat Den Ham er af en toe gevaarlijk uitkwam, maar de scherpte bij de Hammer spitsen was onvoldoende en hield Voorwaarts daarmee in de race. Diverse mogelijkheden kreeg Voorwaarts in het restant van de tweede helft. Zo was het Jordi Smit die, na een scrimmage voor het doel van Bram Vuurbom, de bal niet in de touwen schoot. Ook Israël Basmaci was enkele malen gevaarlijk. Vrije trappen van o.a. Rutger Slot, Gert Dogger, Theo Mulder en Gerran Protzman gingen over en een prachtig opgezette aanval werd uiteindelijk door Robbin Jasper in de handen van de keeper gekopt.

Het leek erop dat Voorwaarts deze middag geen punt(en) mocht meenemen. Ondanks de hevige strijd die er werd geleverd en de vele mogelijkheden bleven de punten in Den Ham. Geheel terecht was dit niet en een punt was zeker verdiend geweest. In ieder geval biedt het vertoonde spel van deze middag hoop voor de komende weken. In deze wedstrijden zullen de punten gepakt moeten worden, om uit de degradatie zone te komen. De aan het eind van het seizoen vertrekkende  trainer Tonnie van Veen heeft twee weken om de mannen voor te bereiden op deze cruciale potjes.

Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe, Theo Mulder, Thom van de Woning, Mark Ekkel, Michel Lensen (46e Jordi Smit), Gerran Protzman, Rutger Slot, Robbin Jasper, Gert Dogger, Israël Basmaci