Snel duidelijkheid gewenst voor medewerkers De Klaampe

0
717

De raad van de gemeente Twenterand heeft op dinsdag 5 februari jl. besloten tot een actieve, sturende rol van de gemeente in de exploitatie van Kulturhus De Klaampe. Daarmee geeft de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders de opdracht om Kulturhus De Klaampe in Westerhaar financieel gezond te maken. Wethouder Hidde Visser pakt die opdracht voortvarend en met zorg voor het personeel op: “Voor die hardwerkende mensen, maar ook voor de inwoners van Westerhaar is het van belang dat er snel duidelijkheid ontstaat en de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de Raad van Commissarissen van De Klaampe.”

In de keuze van de gemeenteraad is rekening gehouden met een goede financiële regeling voor het personeel. “Maar deze regeling kan alleen worden toegepast als de Raad van Commissarissen en de directeur, zoals aanvankelijk afgesproken, loyaal meewerken aan het door de gemeenteraad gekozen scenario,” aldus Visser. “Zij moeten dus hun verantwoordelijkheid voor het personeel van De Klaampe nemen.”

Faillissement

Introductie scheiding

Bij weigering van de Raad van Commissarissen om het scenario uit te voeren, neemt de penibele financiële situatie van De Klaampe alleen maar toe. Faillissement zal dan onafwendbaar zijn. Als een faillissement daadwerkelijk wordt uitgesproken, heeft dat voor het personeel ontslag als gevolg. Dan krijgen de medewerkers een uitkering van het UWV en is er geen mogelijkheid voor een afvloeiingsregeling. Wethouder Visser hoopt dat het zover niet komt: “Ik hoop echt dat vooral de zorg om het personeel de Raad van Commissarissen motiveert het door de gemeenteraad gekozen scenario uit te voeren of anders haar functie per direct neer te leggen.”

Wethouder Visser verwacht aanstaande maandag 11 februari een reactie te krijgen van de Raad van Commissarissen. Als zij alsnog besluiten mee te werken aan het gekozen scenario, zal de wethouder volledige ondersteuning bieden om het proces zo snel mogelijk af te wikkelen. Zo niet, dan lijkt De Klaampe af te stevenen op een faillissement met alle gevolgen van dien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier