Sneeuwpoppen verwelkomen bezoekers en deelnemers van de 5e editie van het Nieuwjaarsvliegeren

0
1486
Vliegerfeest

De organisatie had een “koud” welkomstcomité opgesteld om de deelnemers en de bezoekers te verwelkomen.   Het begon vijf jaar terug met een sneeuwpop, maar dit jaar stonden een record aan sneeuwpoppen de deelnemers en bezoekers vrolijk op te wachten. De vliegeraars gingen eerst naar binnen waar Familie Schipper van B&B De Johanneshoeve de koffie, warme chocolademelk en natuurlijk de beroemde krentenwegge klaar had staan. De deelnemers hadden elkaar een tijdje niet gesproken en er moest natuurlijk even bijgepraat worden over van alles en nog wat. Natuurlijk ook nieuwsgierig of er weer wat nieuws onder de naaimachine was weggekomen voor dit seizoen.  Maar toen de wind aantrok ging iedereen naar buiten. Ze waren toch gekomen voor hun hobby, vliegeren. Het duurde dan ook niet lang en vliegers van groot tot klein kozen het luchtruim.

De organisatie merkt op dat dit jaar de bezoekers steeds meer het Nieuwjaarsvliegeren weten te vinden. Er even tussen uit om een frisse neus te halen en tussentijds de verschillende vliegers te aanschouwen. Daarna even een bakje koffie of een beker warme chocolademelk en dan weer snel naar de kachel. Want warm was het niet en dat merkten ook de deelnemers.
Toen de zon (die zich een klein beetje liet zien) aan het einde van de middag dan langzaam onder ging werd het tijd om aan te schuiven voor de stamppot met boerenkool. Er werd gezellig nagepraat over de geslaagde dag en voor de deelnemers was er nog een kleine verrassing. In verband met het eerste lustrum kregen de deelnemers bij het afscheid nog een cadeautje. Een echte Twentse Krentenwegge met toepasselijk een sneeuwpopje.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en de datum voor de 6e editie staat al weer vast.
Maar voordat het zover is, stort de organisatie zich weer vol op de voorbereidingen voor het “zomer” Vliegerfeest Twente die 30 juni en 1 juli plaats vindt.Meer informatie hier over kunt u vinden op www.vliegerfeesttwente.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier