Sloop Zwembad De Plump begint 10 oktober

0
637

Op donderdag 10 oktober a.s. begint de sloop van Zwembad De Plump in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De werkzaamheden worden door Maathuis-Braakhuis Sloopwerken (onderdeel Timmerhuis Groep Vriezenveen) uitgevoerd. De planning is dat het terrein aan de Zwembadlaan 6 op 1 november van dit jaar wordt opgeleverd, waarmee de sloop is afgerond.

De werkzaamheden zijn meervoudig onderhands aanbesteed. Dat betekent dat de gemeente Twenterand vijf regionale partijen heeft uitgenodigd, waaruit Maathuis-Braakhuis de laagste inschrijver bleek te zijn.

Hergebruik onderdelen
Voor aanvang van de sloop is een groot aantal onderdelen van het zwembad gedemonteerd door de Gemeente Twenterand.

Introductie scheiding

Deze onderdelen zijn of worden bij andere complexen hergebruikt. Zo gaan de glijbaan en speeltoestellen bijvoorbeeld naar zwembad De Zandstuve en de picknickbanken naar de Stamper. In een eerder stadium zijn de trespa boeien en bekleding van de kleedruimten al hergebruikt bij zwembad de Zandstuve.

 

Na de geplande oplevering van 1 november 2013, wordt er een bodemonderzoek uitgevoerd. Na afronding van de sloop en het benodigde grondwerk zal het terrein worden ingezaaid met graszaad.

Raadsbesluit
In de raadsvergadering van 5 februari jl. heeft de raad van de gemeente Twenterand ingestemd met alle voorstellen van de Raadswerkgroep Zwembaden. Daarmee heeft de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders opdracht gegeven om zwembad De Plump in Westerhaar te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier