Sloop van De Plump is begonnen

8
2544

img-9726.jpg

Introductie scheiding

img-9720.jpgimg-9719.jpg

 

 

De sloop van Zwembad De Plump in Westerhaar-Vriezenveensewijk begint donderdag 10 oktober. De werkzaamheden worden door Maat
huis-Braakhuis Sloopwerken (onderdeel Timmerhuis Groep Vriezenveen) uitgevoerd. De planning is dat het terrein aan de Zwembadlaan 6 op 1 november van dit jaar wordt opgeleverd, waarmee de sloop is afgerond.
De werkzaamheden zijn meervoudig onderhands aanbesteed. Dat betekent dat de gemeente Twenterand vijf regionale partijen heeft uitgenodigd, waaruit Maathuis-Braakhuis de laagste inschrijver bleek te zijn.

Introductie scheiding

Voor aanvang van de sloop is een groot aantal onderdelen van het zwembad gedemonteerd door de Gemeente Twenterand. Deze onderdelen zijn of worden bij andere complexen hergebruikt. Zo gaan de glijbaan en speeltoestellen bijvoorbeeld naar zwembad De Zandstuve en de picknickbanken naar de Stamper. In een eerder stadium zijn de trespa boeien en bekleding van de kleedruimten al hergebruikt bij zwembad de Zandstuve.
Na de geplande oplevering van 1 november 2013, wordt er een bodemonderzoek uitgevoerd. Na afronding van de sloop en het benodigde grondwerk zal het terrein worden ingezaaid met graszaad.
In de raadsvergadering van 5 februari heeft de raad van de gemeente Twenterand ingestemd met alle voorstellen van de Raadswerkgroep Zwembaden. Daarmee heeft de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders opdracht gegeven om zwembad De Plump in Westerhaar te sluiten. (De Koerier)

8 REACTIES

 1. Inderdaad Jan, dat bevreemde mij ook. Vandaar dat ik een brief naar Marcus Elzinga heb gestuurd met dezelfde vraag. Helaas nog geen reactie daarop terug mogen ontvangen maar Marcus kennende gebeurd dat nog wel.

  Glijbaan stond in de begroting als zijnde afgekeurd en moest vervangen aangepast worden voor de lieve som van meer dan €40.000. Word nu dus hergebruikt in Vroomshoop, zou hij daarvoor wel veilig genoeg zijn ineens?

  Leidingwerk van de pompen naar het zwembad en terug, afgekeurd en moest worden vervangen voor de lieve som van meer dan €30.000. Gaat hergebruikt worden in 1 van de overgebleven zwembaden.

  Het zet je wel aan het denken allemaal, er is een vies spelletje gespeeld maar dat was allang bekend.

 2. waarom alle spullen naar andere plaatsen banken hadden ook hier kunnen staan in westerhaar speeltoestellen hadden onze kinderen ook mee kunnen spelen maar alles weg uit ons dorp terwijl wij als gemeenschap er vroeger zelf 25000 euro zelf hebben bij gedragen alles is ons af gepakt door de politiek vooral het CDA en PvDA CH er is geen vertrouwen meer in de twenterandse politiek maar wij wachten de verkiezingen in maart af hopelijk krijgen we een ander en eerlijker beleid in twenterand gr herman wessels.

 3. wat ik nog vreemder vind sommige panden staan jaren leeg ,en de plump staat net leeg en ze weten niet hoe snel ze het moeten slopen raar he

 4. wij moeten meer samenwerken met vroomshoop en den ham laat vriezenveen maar naar Almelo toegaan.
  gaan wij wel naar gemeente hardenberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier