Slechte seizoenstart Voorwaarts tegen Drienerlo

0
719

Na een moeizame eerste seizoenshelft waarin Voorwaarts goed begon eindigde het minder. Alhoewel de laatste wedstrijden voor de winterstop goed gevoetbald werd ontbrak het geluk en staat het team dicht bij de degradatiegrens. In de winterstop zijn de geblesseerden weer aangesloten en kon de 2e seizoenshelft beginnen. Alleen Tim Harms is er niet meer bij. Hij gaat voor zijn werk / studie naar Den Haag en zal daar gaan voetballen.
Trainer Beverdam kon dus beschikken over een complete selectie vandaag. Jordy Niks die zijn verstandskies had getrokken begon vanaf de bank. Drienelo was er ook met een vrijwel complete selectie wel een jonge ploeg de gemiddelde leeftijd lag op 22 jaar bij de ploeg uit Enschede.

De wedstrijd begon zoals verwacht, beide ploegen waren aan het zoeken naar hun vrije mensen. Drienelo kreeg de eerste kleine kans al vrij snel in de wedstrijd maar Keeper Stuifzand wist de bal netjes te redden. In de daarop volgende periode van zeker 20 minuten gebeurde er niet veel. De enige kans die er was kwam van de voet val Wout Roelofs die na een goede aanval vrij op links in kon schieten maar de bal ging ruim over. Dit was ook zo’n beetje alles wat er over de 1ste helft gezegd kan worden er gebeurde helemaal niets meer.
Na de rust leek het even of Voorwaarts er toch nog een echte wedstrijd van wilde maken. Er werden duels gewonnen maar tot kansen kwam het niet. Echter na 15 minuten opende Drienerlo de score. Vanaf de eigen helft wist Drienerlo vrij door te komen omdat een aantal Voorwaarts spelers veel te snel in kwamen. Een van de spitsen kwam op snelheid langs Tom Meier die zijn tegenstander net buiten de 16 meter even vasthield. Voordeel oordeelde de scheidsrechter maar nadat zijn schot werd geblokkeerd gaf hij toch een vrije trap. Deze vrije trap ging laag voor het doel aan iedereen voorbij maar bij de 2e paal stond een speler van Drienerlo die eenvoudig de 0 – 1 in kon tikken. Voorwaarts kon geen vuist maken. Drienerlo speelde goed en gaf de Voorwaarts spelers geen ruimte. Voorwaarts probeerde wel maar kon niet en Drienelo loerde op de ruimte die werd vrijgegeven. In de 71ste minuut haalde Drienelo de trekker over maakte de 0-2. Voorwaarts kwam niet verder dan 1 bal die tussen de palen werd geschoten maar de vrije trap van Gert Dogger was veel te slap en zonder overtuiging ingeschoten. De wedstrijd liep langzaam naar het einde zonder hoogstaande momenten.
Kortom een slechte start van de 2de helft van competitie en volgende week wacht Marienberg die na een slecht begin een geweldige reeks heeft neer gezet. Voorwaarts moet de wonden likken en zich snel herpakken. Al hoewel de competitie nog lang is moet men wel snel uit deze benarde positie zien te komen.