Signalen bereidwilligheid Ziggo om oplossing te vinden

0
718

In de aandeelhoudersvergadering van vrijdag 7 november a.s. zal het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand een dringend beroep op Cogas doen om een oplossing voor de ontstane problemen te vinden. Het college van Twenterand is vertegenwoordigd in de aandeelhoudersvergadering en zal daar een verklaring afgeven, waarbij Raad van Commissarissen en directie op hun verantwoordelijkheden worden gewezen.

De inzet morgen is een oplossing voor de problemen die in de motie staan, die op 23 oktober jl. unaniem door de gemeenteraad van Twenterand is aangenomen. Waar in eerste instantie Cogas beweerde dat Ziggo niet bereidwillig leek om mee te denken/werken aan de oplossing komen er nu andere signalen bij de gemeente binnen. Zo heeft een woordvoerder van Ziggo in een mail aangegeven dat zij zeker bereidheid zijn om te praten over opties om de impact voor klanten te verminderen, bijvoorbeeld door een tijdelijke voortzetting van de Ziggo dienstverlening, onder de huidige commerciële voorwaarden. Aan Cogas zal worden gevraagd, hoe deze opmerking zich verhoudt tot eerdere opmerkingen van Cogas, dat Ziggo niet mee zou willen werken.

ACM
Ook is er contact geweest met de ACM, de Autoriteit Consument en Markt om hen deze situatie voor te leggen. In een telefonisch overleg heeft de vertegenwoordiger van ACM aangegeven dat het standaard is om bij migraties als deze, een zogenaamde emailretentiedienst aan te bieden. Dat houdt in dat, vaak tegen een kleine vergoeding, je een jaar lang nog steeds bij je oude emailadres kunt, je een automatische antwoordmail in kunt stellen en dat emails van je oude emailadres kunnen worden doorgestuurd naar je nieuwe emailadres. Alles om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Overigens is het college van burgemeester en wethouders van Twenterand van mening, dat de kosten daarvoor zeker niet voor rekening van de gebruikers moet komen.

Deze ontwikkelingen, samen met de punten uit de motie zijn volgens B&W van Twenterand een stevige basis om een dringend beroep te doen op de RVC en directie van Cogas om te zorgen voor een voor de inwoners van Twenterand en het hele Cogasgebied, goede oplossing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier