Showshaken in de Klaampe Westerhaar

0
681

Ouders van tieners en andere belangstellenden zijn maandag 27 mei van harte welkom op de thema-avond Tieners en Alcohol. Naast veel informatie en tips kan de bezoeker een miniworkshop showshaken volgen en worden er lekkere alcoholvrije cocktails geserveerd.

Ouders krijgen deze avond informatie over wat alcohol doet in de hersenen en waarom dat risicovol is voor jongeren. “Als ouder heb je invloed op het alcoholgebruik van je tiener. Daarover gaan we met elkaar in gesprek. Iedereen kan vragen stellen en ervaringen of tips delen met andere ouders”, legt Klarine Buist van Tactus uit. De instelling voor verslavingszorg organiseert de avond samen met het LOES loket.
In de pauze is er een miniworkshop ‘showshaken’ met speciale flessen.

Introductie scheiding

Daarna krijgt u een heerlijke alcoholvrije cocktail aangeboden die ter plekke voor u geshaked wordt. Ouders krijgen deze avond een exemplaar mee van de alcoholspecial van J/M Pubers vol tips en verhalen over alcohol, pubers en opvoeden.

 

In Nederland heeft ruim een derde van de twaalfjarigen al eens alcohol gedronken. Naarmate kinderen ouder worden loopt dit percentage op. Wanneer ze 16 zijn drinkt ruim driekwart regelmatig alcohol. Dit heeft invloed op bijvoorbeeld zelfcontrole, keuzes maken en sociaal gedrag van kinderen.

De thema-avond is maandag 27 mei van 19.15 tot 21.30 uur in Kulturhus de Klaampe. Aanmelden kan bij abronsvoort@zorginformatietwenterand.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier