Shorttracker Jarno terug uit America

1
915

jarno-shortrack.jpgJarno Brunink, een G-shorttracker van de Springplank Enschede, kreeg onlangs tot zijn grote verrassing een uitnodiging van Special Olympics Inc. om mee te doen aan het Apolo Ohno Invitational toernooi. Jarno was 1 van de 8 uitverkorenen (5 rijders uit Amerika, 2 uit Canada en 1 uit Europa) die aan het toernooi in Salt Lake City mocht meedoen.
Samen met Henk Krijgsheld (Technisch gedelegeerde Shorttrack) vertrok Jarno op 19 november naar Salt Lake City. De dag erna kreeg hij een clinic op de lange baan van de Olympic Oval door Cindy Hart. Een geweldige ijsvloer waar al menig wereldrecord op gereden is. Hier had hij ook een ontmoeting met de Nationale shorttrackselectie van Nederland. ’s Middags gingen zij door naar de Utah Jazz Energy Solution Arena, een grote Amerikaanse basketbalhal waarin een ijsvloer was gelegd. Hier was voor de 8 rijders een clinic georganiseerd van niemand minder dan Apolo Ohno (Shorttrack Olympisch kampioen in 2002 en Special Olympics ambassadeur) en andere Olympische kampioenen. Jarno kreeg er o.a. goede uitleg hoe hij zijn bochtentechniek nog verder kon verbeteren.

Introductie scheiding

Op vrijdagmorgen bezocht de groep Hillcrest High School, een Special Olympics Project Unify School. Deze High School zet zich in om samen met G-sporters aan sport te doen. Alle rijders hebben daar uitgelegd (in het Engels!) waarom sport zo belangrijk voor hun is. Tussen de middag was er een lunch met Apolo Ohno met een uitgebreide foto- en handtekeningensessie. Een geweldige sporter met een gouden hart voor Special Olympics.
Vrijdagmiddag was er dan de wedstrijd. Jarno reed de 500m en een unify relay (aflossing met in ieder team 2 rijders van Special Olympics en 2 rijders uit het Amerikaanse Nationale team). Deze races leverde Jarno 2 medailles op. ’s Avonds was het genieten van een wedstrijd tussen de nationale teams van Canada, Amerika, China en Nederland. Echt Amerikaans met popcorn en pizza op de tribune.
Zaterdag hadden Jarno en Henk nog een dag voor zichzelf waarin zij de binnenstad van Salt Lake City en Tempel Square hebben bezocht. Zondag pakten zij moe en voldaan weer een vlucht van 14 uur terug naar Nederland.
Jarno moest zich vervolgens alweer voorbereiden op het Nationaal Shorttrackevent in Dordrecht op 29 november. Met zoveel ijsuren in de benen was het voor Jarno een makkie om ook daar weer 2 x goud te veroveren!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier