SDO worstelt zich langs SDO

0
406

Afgelopen zaterdag, 18 maart, speelde SDO in Westerhaar een belangrijke wedstrijd in de titelstrijd tegen naamgenoot SDO uit het Drentse Schoonoord. De ploegen troffen elkaar deze jaargang al tweemaal. Beide duels werden met ruime cijfers gewonnen door het oranje SDO, maar de Westerhaarse formatie kreeg in beide confrontaties de punten niet zomaar cadeau.

Vanaf minuut één was duidelijk dat de bezoekers trachtten ook ditmaal de huid duur te verkopen. Het thuisspelende SDO kwam weliswaar op een 2-0 voorsprong, maar zag vervolgens de bezoekende SDO’ers counteren naar 3-4. Beide ploegen legden veel strijd op de mat. Het Westerhaarse SDO had een rebound- en kansenoverwicht, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. Het Schoonoordse SDO vocht voor elke bal en sprong beduidend beter om met de gecreëerde kansen en wisten zo aan te haken en zelfs op voorsprong te komen. Bij rust stond het 8-9 in het voordeel van de bezoekers.

Na de pauze probeerde de Oranje-formatie uit een ander vaatje te tappen, maar kwam net als voor de korfwisseling niet los van het taaie en in het blauw spelende SDO. De Westerhaarders moesten dus alle zeilen bij zetten om geen schade op te lopen in de titelrace. Een kwartier voor tijd wist de Reas-formatie eindelijk een gaatje te slaan naar 13-11. De bezoekers produceerden niet veel later de aansluitingstreffer, maar wisten ditmaal niet op gelijke hoogte te komen. De Twentse thuisploeg wist tot scoren te komen en continueerde vervolgens de voorsprong, 14-12. Het Drentse verzet was gebroken. In de slotfase scoorden de Oranjehemden nog een aantal maal en sleepten de wedstrijd over de streep. Daarbij werd de ploeg geholpen door de prima fluitende arbiter Vermeulen die de overtredingen van de bezoekers terecht bestrafte. Einduitslag SDO (W) – SDO (S) :17-12

Door deze zwaarbevochten overwinning blijft SDO met nog twee wedstrijden te spelen aanspraak maken op de titel, ook al heeft de ploeg van Marco Groothuis het niet in eigen hand. Volgende week zaterdag spelen de Oranjehemden in Vroomshoop tegen TOP. De aanvangstijd van deze streekderby is 17:15 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier