SDO wint van Wolderwijd

0
587

2015-11-29-19-34-19-verslag-sdo.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO thuis tegen Wolderwijd 1 in sporthal ‘De Klaampe’. SDO wilde na de goede wedstrijd tegen Skunk zichzelf nu wel belonen met 2 punten. Wolderwijd had voorafgaand aan de wedstrijd 2 punten meer dan de thuisploeg, dus SDO kon op gelijke hoogte komen met de bezoekers.
Voor de wedstrijd werden de nieuwe tenues gepresenteerd. Sponsor ReAs B.V. werd bedankt voor het sponseren van deze prachtige oranje-witte tenues.
Vanaf het eerste fluitsignaal was SDO veruit de betere ploeg. Er werd in de aanval een hoog tempo gespeeld en ook veel kansen gecreëerd, alleen was de ploeg niet effectief genoeg. Verdedigend werd er weinig weggegeven. Doordat de ploeg veel kansen nodig had om tot scoren te komen, was op het scorebord niet terug te zien dat de Westerhaarse ploeg de betere partij was. Na een kwartier gespeeld te hebben was het 5-2. Daarna beet Wolderwijd van zich af en kwam weer op gelijke hoogte. Toch ging SDO met een voorsprong de rust in door een benutte strafworp in de laatste minuut. Hierdoor was de ruststand 6-5 in het voordeel van SDO.

Na rust probeerde SDO de voorsprong te vergroten. In eerste instantie lukte dit want na 10 minuten in de tweede helft was het 9-6. Maar echt loskomen van de bezoekers lukte niet, want niet veel later was het 9-8. Opnieuw vergrootte SDO de voorsprong naar drie doelpunten, 11-8. Wolderwijd hield het spannend en maakte 5 minuten voor tijd de aansluitingstreffer, 11-10. In het slot van de wedstrijd besliste SDO de wedstrijd door 2 rake afstandsschoten. Eindstand SDO – Wolderwijd 13-10.
De SDO’ers konden tevreden zijn met het spel, maar er moet gewerkt worden aan de afronding. Volgende week zijn er geen competitiewedstrijden i.v.m. sinterklaas. 12 december speelt SDO in Utrecht tegen Hebbes 1. De wedstijd wordt gespeeld in sporthal ‘Olympos’ en begint om 15:30 uur.