SDO wint van titelkandidaat SEV

0
1482

Afgelopen zaterdag trad SDO thuis aan tegen SEV uit Zelhem. Geen onbekende ploeg voor de Westerhaarders, want de ploegen troffen elkaar al drie maal. Alle confrontaties werden gewonnen door de bezoekers, die in de zaal kampioen werden. Toch wisten de Oranjehemden dat men niet kansloos was, de ploeg toonde in de vorige ontmoetingen al aan dat men gewaagd was aan de bezoekers.

In de eerste helft ging het gelijk op. De ploegen waren, zoals verwacht, aan elkaar gewaagd. Na een kwartier was het 3-3. Ook in het tweede deel van het eerste bedrijf wisten de ploegen niet los van elkaar te komen. Het leek erop dat de kleedkamer opgezocht zou gaan worden voor de rust bij een gelijke stand van 5-5. Door een treffer van een SDO’ster was het de thuisploeg dat met een minimale voorsprong mocht gaan rusten.

Na rust veranderde het spelbeeld, SDO nam het initiatief. De ploeg speelde goed, creëerde veel kansen en wist deze ook te verzilveren. SEV kon hier weinig tegenover zetten. Zo liep de Reas-formatie uit naar een 10-6 voorsprong. In de slotfase kwam de overwinning niet meer in geding. Einduitslag SDO – SEV 13-7

Een knappe overwinning voor de ploeg van Vincent Weghs. De SDO’ers beloonden zichzelf na een goede wedstrijd. De volgende wedstrijd voor de Oranjehemden is op woensdag 22 mei. Dan speelt de ploeg thuis tegen Midlandia om 20:00 uur.