SDO wint thuis van SIOS

0
722

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag, 13 mei, speelde SDO thuis tegen SIOS uit Velp. Voor beide ploegen stond er weinig meer op het spel. De vorige confrontatie eerder dit seizoen werd in Velp gewonnen door de Westerhaarse formatie met 17-20.

Onder prima weersomstandigheden, geen wind en een lekker zonnetje, floot de scheidsrechter om half 4 voor het eerst. De thuisploeg kwam snel op een 1-0 voorsprong, maar SIOS wist niet veel later ook voor het eerst te scoren, 1-1. Daarna sloeg SDO een gaatje naar 4-1. De thuisploeg had het betere van het spel met veel kansen en rebounds en dit leverde ook doelpunten op. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde SDO nog 2 keer. Hierdoor gingen de ploegen rusten met een 7-2 stand op het scorebord.

Na rust liep SDO steeds verder weg bij SIOS. De Oranjehemden waren gewoon een stuk beter dan de bezoekers en dit was terug te zien in de stand. Halverwege de tweede helft was het 12-4. SIOS kwam heel moeizaam tot scoren door de verdedigende druk die de SDO’ers gaven. Zo behield SDO de punten zonder veel moeite in Westerhaar. Einduitslag SDO – SIOS 15-7.

Volgende week speelt SDO de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Hiervoor moet de ploeg afreizen naar Lemmer, om daar te spelen tegen de gelijknamige ploeg. De wedstrijd begint om 15:30 uur.