SDO wint streekderby en behoudt de koppositie

0
1321

Afgelopen zaterdag troffen Blauw Zwart 1 en SDO 1 elkaar in Wierden. Een ouderwetse streekderby, die afgelopen seizoenen veelvuldig op het programma stond. Deze confrontaties leverden veel passie en strijd op met wisselende uitslagen. Voor SDO stond er vandaag veel op het spel. De Westerhaarse ploeg stond bij aanvang van de wedstrijd bovenaan de ranglijst, en wilde deze koppositie graag behouden en verstevigen. Blauw Zwart, gecoacht door oud SDO-trainer/coach Marco Groothuis, kon bij winst op gelijke hoogte komen met de Oranjehemden.

Het vele publiek dat afgekomen was op deze derby, zag SDO uit de startblokken schieten. De ploeg van Vincent Weghs pakte een snelle voorsprong van 0-2. Na de vakwisseling wist ook Blauw Zwart de korf voor het eerst te vinden, gevolgd door opnieuw een doelpunt aan de kant van de SDO’ers, 1-3. Daarna walsten de Oranjehemden een periode lang over de thuisploeg heen, en sloeg een gat naar 1-6. Blauw Zwart bleef het antwoord schuldig, en vroeg een time-out aan. Dit leek effect te hebben, want er volgden twee doelpunten aan de kant van de thuisploeg, 3-6. Juist op het moment dat het geloof terug leek bij de Wierdenaren, wist SDO weer tot scoren te komen, 3-7. Er leek niks aan de hand voor de O&O/REAS-formatie. Maar daarna veranderde het spelbeeld compleet, en wist Blauw Zwart het gat de verkleinen. Na de eerste 30 minuten floot de arbiter bij een 8-9 stand af voor de rust.

Na rust was het niet SDO dat uit de startblokken knalde, maar juist de thuisploeg. Met drie opeenvolgende treffers boog men de achterstand om in een voorsprong, 11-9. SDO liet zich niet van de wijs brengen en kwam vrij snel weer op gelijke hoogte, 11-11. En ook de Westerhaarders gingen erop en erover, want opnieuw viel de bal door het mandje, 11-12. In de daaropvolgende aanval maakte Blauw Zwart gelijk, 12-12. En zo ging het een tijdlang door. SDO pakte steeds weer de voorsprong van een doelpunt, maar Blauw Zwart wist iedere keer weer op gelijke hoogte te komen. Een aantal minuten voor het einde gaf het scorebord een 16-16 tussenstand aan. Dit duel kon dus nog alle kanten op. Maar juist op dat moment schakelde SDO een tandje bij. De Westerhaarders wisten drie keer op rij tot scoren te komen, en sloegen dus zo een gat naar 16-19. Toch was de wedstrijd niet gespeeld. Blauw Zwart kroop in de slotminuten weer dichterbij, het werd 18-19. In de absolute slotfase kreeg de thuisploeg nog kansen op gelijke hoogte te komen, en kregen de bezoekers een aantal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand Blauw Zwart 1 – SDO 1: 18-19

Net als vorige week een krappe maar ook knappe overwinning voor SDO. De ploeg blijft hierdoor de trotse lijstaanvoerder. Volgende week zaterdag, 14 december, speelt de koploper van 4de klasse C thuis tegen Ons Clubje 1 uit Glanerbrug. Deze wedstrijd begint om 15:15 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd worden de nieuwe tenues en trainingspakken van de selectie gepresenteerd.