0
865

korfbal008_276_01
KIOS ’45 1 – SDO 1  14-15

Afgelopen zaterdag 15 december speelde SDO tegen KIOS’45 uit het naburige Sibculo. KIOS speelt haar thuis wedstrijden in sporthal de Möllincksslag in  Bergentheim. Een overvolle sporthal zorgde voor de nodige entourage. Om 16:30 gaf scheidsrechter van den Barg uit Almelo het startsein voor de wedstrijd. Voor al de 1e helft deden beide ploegen niet veel van elkaar onder. Er waren veel schoten nodig om te scoren en was er veel balverlies onder de korf. Met 8-8 werd de rust in gegaan. Na de korfwissel kende SDO een mindere fase in de wedstrijd. Maar herstelde zich tot twee keer. In de slotfase werd het duel super spannend en liepen de gemoederen bij het publiek hoog op. Nog met minder dan een minuut te spelen was het 14-14 en had KIOS de bal in het vak en wilde hun aanval rustig uitspelen. Maar door een verkeerde plaatsing van de bal bij KIOS, ging de bal over de lijn en kreeg SDO een vrije bal. De bal kwam in het aanvalsvak van SDO, Margreet Nijboer ving de bal op 12 meter van de korf en schoot de bal vanaf die afstand door de korf heen 14-15. Hierna floot van den Barg de wedstrijd af. Zuur verlies voor KIOS en winst voor de potgrondformatie uit Westerhaar.

Doelpuntmakers SDO: Mark Ekkel 5x, Margreet Nijboer 3x, Rick Hartman 2x, Anno Sportel 2x, Jan Willem Smelt, Mirella Jasper en Angela Knol allen 1x.

SDO 2 en SDO 3 speelde respectievelijk tegen KIOS 2 en KIOS 3, voorafgaande de wedstrijd van het 1e. SDO 3 won met 9-6 van KIOS 3 en SDO 2 verloor met 11-8 van KIOS 2.

Aankomende zaterdag is een vrije zaterdag voor SDO, zaterdag 29 december spelen alle teams thuis in de Klaampe, de ploeg van trainer/coach Rick Zomer speelt om 16:45 tegen WIK uit Enschede.